Last news in Fakti

25 Декември, 2011 11:35 3 411 2

Най-евтините зимни курорти са на Изток

  • ски-
  • карти-
  • класация-
  • норвегия-
  • швейцария

Германският туристически сайт ab-in-den-urlaub.de проучи цените на еднодневна карта за ски в 488 зимни курорта в Германия, Норвегия, Швейцария, Австрия, Финландия, Чехия, Словакия, Швеция и Лихтенщайн. Оказа се, че най-скъпо е в Норвегия. Любителите на зимните спортове, които са се насочили към тази държава, ще трябва да платят 41 EUR за еднодневна карта. На второ място са класирани три държави – Швейцария, Италия и Швеция. Там цената за ден каране на ски и сноуборд е 38 EUR.

Най-евтино е в Чехия – 16 EUR, Словакия – 20 EUR и Германия – 21 EUR.

От германския туристически сайт са изчислили, че средната цена, образувана от осемте най-скъпи и най-евтини зимни курорти, е 33 EUR. От там предупреждават, че посочените цени са ориентировъчни, тъй като в държави като например Австрия цените варират от „много високи” до „много ниски”.

Най-скъпите карти за уикенд са в Швейцария. За да карате свободно ски там събота и неделя ще трябва да платите 229 EUR. Тук Норвегия се нарежда на четвърто място с 197 EUR за уикенд. Преди нея са Италия и Австрия, съответно с цени от 213 EUR и 203 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Skior

    0 0 Отговор
    От към цена/качество Банско е най-добре.
  • 2 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Обслужващия персонал в Банско трябва да мине на квалиикационен курс за обслужване на туристи.Крайно време е да забравят месните хора,че там дето пасяха козите и беше сиромашлък,сега съдбата
    ги надари с нещо прекрасно.