Last news in Fakti

4 Октомври, 2017 20:33 8 382 9

Да загубиш 900 млн. USD за няколко часа

  • лас вегас-
  • хотел-
  • стрелба-
  • акции
Да загубиш 900 млн. USD за няколко часа - 1
Снимки: АР/БТА

Акциите на компанията, която е собственост на хотела, от който американец уби 59 души по време на концерт в Лас Вегас и рани над 515, рязко спаднаха. Само за няколко часа акциите на MGM Resorts International поевтиняха до степен, до която пазарната капитализация на компанията се стопи с над 900 млн. USD.

Хотел Mandalay Bay в Лас Вегас е само част от имотите, които MGM Resorts International притежава. Тя е собственик на 27 луксозни имоти и курорти както в САЩ, така и в чужбина.

Това не е първият път, когато MGM Resorts International търпи огромни загуби от подобни трагедии. Последният по-голям случаи е от 1980 г. Тогава от лобито на MGM Grand Hotel в Лас Вегас започна пожар и отне живота на 84 души. По-късно компанията построи на мястото на този хотел нов с името MGM Grand.

Трагедията разиграла се в Лас Вегас се отрази на цената на акциите и на други хотели в меката на хазартния бизнес, макар и само в рамките на понеделнишкия ден. Става дума за Caesars Entertainment, Red Rock Resorts и Boyd Gaming Corp. те успяха да възстановят позициите си бързо и още същия ден да затворят при непроменени нива

Да загубиш 900 млн. USD за няколко часа

.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 американ бизнес

    45 6 Отговор
    Спекулантска история, хотела каква вина има, че някакъв изкрейзъл американец решил да избива хора !?
    Разни тарикати сега, ще изкупят акциите на ниско и след няколко дена като си върне позициите, ще са нагушили същите тези милиони и то на гърба на жертвите и собственика на хотела ! Колко американско !!!

    Коментиран от #3

  • 2 TURGO

    12 25 Отговор
    а в русия няма нищо само пиене и бомби. колко руско.

    Коментиран от #4

  • 3 Батката

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "американ бизнес":

    След някоя и друга седмица като почнат делата от страна на жертвите към MGM, че охраната не е упражнила контрол и този малоумник е внесъл в хотела 12 автомата и пушки този спад ще им се стори малък. Ще отнесат глоби за няколко стотин милиона.
  • 4 Ко речи ко

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "TURGO":

    Е какво му е лошото на леден Смирноф + сальотка и черен хайверец ?
  • 5 Шалом

    8 7 Отговор
    Не се връзвайте ! Конспирация и инсценировка за сметка на убитите невинни хора. Посочения виновник няма нищо общо с покушението.
  • 6 Петър

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Акциите на компанията, която е собственост на хотела

    Я пак, кой на кого е собственост?
  • 7 Сиромаха

    6 0 Отговор
    Алооо тези никога не губят
    Ама НИКОГА!!!!,
  • 8 БАЙ ГАН4О

    11 2 Отговор
    Човека когото са самоубили е невинен.Да си спомним за кулите близнаци.Това е америка.Там е заселен боклука на земята.
  • 9 Грую

    2 0 Отговор
    Аз мога да загубя и повече за по-малко време, но въпросът е да спечелиш толкова пък било то и за малко повечко време!