8 028 4

Футуристична еко сграда (СНИМКИ)

Милена Богданова

Възможностите на днешните технологии в съчетание с абстрактността на архитектите води до създаването на уникални сгради. Продукт на това съчетание представя холандската компания MVRDV. Става дума за 12-етажна сграда в германския град Еслинген. The Milestone ще бъде с разгъната застроена площ от 6500 кв.м. Ще се отличава от другите сгради не само с футуристичното си фасадно покритие, но и е с визията си, а именно ... сградата ще изглежда така все едно огромен куршум е минал през нея и е оставил дупка.

Многофункционалният комплекс се явява един от няколкото проекти планирани да бъдат реализирани в района на централната гара на Еслинген. Тя е така разположена, че през дупката са преминава слънчева светилна, която да осветява площада откъм сенчестата страна. На покрива ще има панорамна площадка.

Етажите в The Milestone ще бъдат свързани посредством сложна схема от стълби и тераси. Използването на огледала на фасадата ще намали излъчването на топлина на сградата, като в същото време фотоволтаичните елементи ще събират енергия за собствени нужди. Строителството на новата висока сграда е планирано да започне през 2020 г.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • спас (гост)
  Отговор
  1 18:23  02.02.18
  че то в България всеки панелен блок изглежда все едно е минал не куршум ами снаряд

  Коментиран от #3

 • Пази боже (гост)
  Отговор
  2 20:04  02.02.18
  Тази страда предсказва много лоша поличба
 • Марадона (гост)
  Отговор
  3 20:06  02.02.18

  До коментар #1 от "спас":

  Комунистите конфискуваха частният бизнес след 1944г, набутаха ни в панелки, след 89г си присвоиха и държавните активи, сега имаме само панелките. Е ... комунистическите синчета имат хотели, банки, застрахователни, казина, клубове за проституция

  Коментиран от #4

 • Ззззз (гост)
  Отговор
  4 14:38  03.02.18

  До коментар #3 от "Марадона":

  Повече от половината европейци живеят под наем и нямат изгледи някога да притежават собствено жилище, а в България над 90 процента имаме собствени жилища.

Напиши коментар:


Публикувай