Last news in Fakti

11 Април, 2018 09:36 1 600 0

Имотите във Великобритания отново поскъпват

  • великобритания-
  • жилища-
  • цени
Имотите във Великобритания отново поскъпват - 1
Снимка: Shutterstock

С 1.5% са поскъпнали жилищата във Великобритания през март спрямо февруари тази година. Това е най-силното увеличение на месечна база от август 2017-а отбелязват анализатори. Средната цена на жилище на Острова е достигнала 261 660 EUR по данни на компанията Halifax. На годишна база тя се е увеличила с 2.7%. Още през февруари годишният ръст достигна 1.8%, припомня вестник The Guardian.

Анализатори обаче са предпазливи и смятат, че на база на последните данни все още е рано да се говори за положителна динамика в цените на имотите. Според тях, поскъпването през март по-скоро прилича на изключение, отколкото на постоянна тенденция.

„Ниските нива на безработица и на лихви по ипотечните заеми и продължаващият дефицит на жилища ще доведат до поскъпване на имотите в близките месеци. Годишното поскъпване ще е около 3%”, прогнозира управляващият директор на Halifax Ръсел Гели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА