Last news in Fakti

24 Юни, 2018 09:46 10 773 1

Земетресение повреди 6700 имота

  • япония-
  • земетресение

Близо 6700 жилища и къщи са повредени в резултат на земетресението в Япония на 18 юни. То беше с магнитут 6.1 по скалата на Рихтер и усетено най-силно в Осака, югоизточно от остров Хонсю.

Първоначално от природното бедствие властите заявиха, че броят на пострадалите имоти е 3200, но актуалните данни показват, че техният брой е двойно по-голям.

Основно са пострадали постройки строени през 80-те години на миналия век. Те не съответстват на днешните антиземетръсни норми. В много от пострадалите райони все още газоподаването е спряно. Близо 8500 жилища и къщи са без газ. Веднага след земетресението техният брой е бил 110 000. Очаква се напълно газоподаването да бъде възстановено на 25 юни.

В резултат на земетресението загинаха 5 души, а 350 души са ранени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ежко бежко

    2 0 Отговор
    Тази умна нация,постоянно имат природни бедствия! Кофти географско положение!