Last news in Fakti

19 Февруари, 2012 18:51 1 353 0

Marriott International стъпи в Иркутск

  • иркутск-
  • marriott-
  • хотел

Водещата американската хотелска верига Marriott International стъпва в Русия с амбициозна програма за строителство на хотели, предават руските медии.

Плановете на компанията са откриването на 3-4 хотела годишно, предимно в азиатската част. Тяхната бройка трябва да достигни до 20 хотела в близките години.

Това съобщи в град Иркутск Пьотр Читипаховян, директор на руската Трансстройбанк, която ще финансира проекта. Хотелът е разположен на 70 км. от езерото Байкал.

За навлизането на Marriot в Русия през последните години се появяваха редица слухове.

Marriott International e водеща компания за хотелско настаняване, основана през 1927 от Уилард и Алис Мариот.

В момента управлява около 3000 сгради в САЩ и 67 в други страни. За финансовата 2007 г. компанията има продажби за около 13 млрд. долара. Листвана е на фондовата борса в Ню Йорк. Портфолиото й включва 15 подмарки.

По-известните сред тях са Marriott Hotels & Resorts, Renaissance Hotels & Resorts, Ritz-Carlton, Courtyard, Residence Inn, Marriott Vacation Club и др. В края на миналата година марката Marriott ExecuStay предложи обзаведени апартаменти на над 45 пазара.

"Трансстройбанк" е създадена през 1994 г. като универсална, но след криза през 1998 г. специализира като корпоративна банка.

Има клонове в Москва, Санкт Петербург и Самара. Строила е големи хотели и пътища. Името на Читипаховян се среща в агенциите като победител в категорията "бизнес стил" в конкурса "Руснак на годината".

В едно интервю преди повече от 5 години призна, че е реставрирал безвъзмездно и българския храм "Рождество Христово" в гр. Шипка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА