Last news in Fakti

31 Октомври, 2018 17:53 4 018 28

Над 70% от третия лъч на метрото е готов (СНИМКИ)

  • метро-
  • софия-
  • строеж-
  • инспекция-
  • фандъкова-
  • братоев

Инфраструктура

Над 70% от третия лъч на метрото е готов (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА

„76% от дейностите по Етап 1 на Линия 3 на метрото са изпълнени, а на участъците, където е преминала тунелопробивната машина, изпълнението надхвърля 80%“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на първия етап от строежа на третия метродиаметър. Машината е била изработена специално за столицата поради трудното трасе и на ден е успявала да прокопава по 15-20 метра.

„Поради необходимостта машината да премине под линиите на първия лъч на метрото и с оглед на сигурността на гражданите, спираме движението на влаковете в петък през нощта между „Сердика“ и Национален стадион „Васил Левски“ като в този участък ще пуснем автобуси“, обясни столичният кмет. Движението между тези станции ще бъде възстановено рано сутринта в понеделник.

За пръв път бяха показани и 9 от 20-те влакове, които ще бъдат пуснати по първите пет спирки от новата линия през следващата година. „В края на 2019 г. ще бъдат готови следващите 5 спирки от „Владимир Вазов“ до „Орлов мост“, а последните 5 от „Красно село“ до „Горна баня“, където ще има и съвместна жп спирка за Перник – в началото на 2020 г.“, каза директорът на столичното метро инж. Стоян Братоев. Според него, от всички досега построени линии на подземната железница третият лъч е бил най-труден за изпълнение – „три километра от линията на метрото минават реки”, уточни инж. Братоев, но увери, че независимо от това сроковете ще бъдат спазени.

Проектът за строеж на софийското метро се финансира по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура", която се управлява от Министерството на транспорта.

Над 70% от третия лъч на метрото е готов (СНИМКИ)

Над 70% от третия лъч на метрото е готов (СНИМКИ)

Над 70% от третия лъч на метрото е готов (СНИМКИ)

Над 70% от третия лъч на метрото е готов (СНИМКИ)

Над 70% от третия лъч на метрото е готов (СНИМКИ)

Над 70% от третия лъч на метрото е готов (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Успех в тъпата нация

    34 2 Отговор
    Браво на момчетата, в страна в която 2 милиона работещи издържат 2,5 милиона пенсионери, 1 милион инвалида и 2 милиона ромски рожбички не е лесно да се прави нещо повече от мизерното съществуване, все пак важното е да се отгледат бъдещите севериновци
  • 2 999

    8 30 Отговор
    Питам няма ли по- важни проекти по ОП Транспорт от Софийското метро? -Не е ли редно да си го строят със собствени пари? - От както селянина от Банкя е на власт, парите ни отиват за удобствата на шопите... - Чудно! После що ги мразели? - Не бе "няма причина"! Да Ви ХХХ майката!

    Коментиран от #3, #5, #6, #14, #15

  • 3 Стомаха

    28 5 Отговор

    До коментар #2 от "999":

    Метрото се строи с 80 % финансиране от Ес, освен това е уникално по рода си постижение за нашият материал и манталитет, друг въпрос е че Ганьо живее в скъп автомобил и не използва метрото

    Коментиран от #7, #9

  • 4 мизерници

    8 7 Отговор
    То и да иска го ползва Ганьо, няма как, че е претъпкано в час пик и нарядко в останалото време.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 BG1000

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "999":

    Ти от кое село беше?

    Коментиран от #12

  • 7 Кезе Фъндю

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Стомаха":

    Интересно колко ли от столичните общински съветници ползват метро и ГТ? Госпожата със сигурност не пътува в метрото а само инспектира.

    Коментиран от #8

  • 8 мизерници

    8 8 Отговор

    До коментар #7 от "Кезе Фъндю":

    Беше се качила веднъж в автобус да се снима преди някаква патардия с един трамвай, дето излъга че няма да го закрият.
    А с тия 60 метрови влакченца такива хубави консерви със сардини ще се получат, че който си се движи с колата дори и да пробва веднъж, втори път няма и да си помисли да се качи...
  • 9 999

    7 13 Отговор

    До коментар #3 от "Стомаха":

    ОП Транспорт касае зялата страна! Тя влиза в общият казан на средствата наречена бюджет на страната. Нама ОП Транспорт наречена София! - Така че не бъди нагъл! Не ми пука да ли е уникална! Има райони, чието тъпо управление от София ги докара до обезлюдаване и мизерия. Тези пари трябваше да отидат там, а не за тъпото метро- схващаш ли? Щото щеше да е по полезно да се ползва за дунавският или черноморският район, където транспортът е един от поминъците. - На кой в страната му пека за тъпото метро! - Това са пари за цялата страна! - Редно най- накрая да го схванете! - Освен това не е 80% финансирането а значително повече! За тази година финансирането е 350 млн. срещу 16 млн от общината. Сиреч става въпрос за 95% финансиране от парите за страната! Подчертавам страната, а не шибаната София
  • 10 Браво

    10 2 Отговор
    Нека поколенията за напред РОМИ да си го ползват метрото.
  • 11 999

    6 14 Отговор

    До коментар #5 от "adcnalsdjncla":

    Типично за всеки софийски цървул, е да си мисли че териториалният признак му дава ментално предимство. На времето на тъпите шопи им казвахме кестени. - Сиреч тъпо животно! Не знам да ли е модерно сред кестените да си правят селфита в метрото, но е изключително тъпо като 99% от коренното, селско население. Най- простата и най- наглата част от населението на тази държава е съсредоточена именно в района, който живееш! Сиреч ти си типичен представител на региона. Чак се чудя само това ли успя да измислиш като основание за харченето на държавните пари... - Селфитата! Същия като онзи тъпанар, от Банкя който на времето реши, че ам Тракия е за да ходят на плаж в Бургас... Няма толкова тъпи животни!

    Коментиран от #25

  • 12 999

    5 14 Отговор

    До коментар #6 от "BG1000":

    Аз съм от едно село определено за град мноого преди да решат да направят на мястото на тържищата за говеда столица, а конака да е квартира на царя. И по времето на т.нар. СОЦ пак бяхме повече град от София. До 2001 година нямахте едно нощно заведение, а най- модерният Ви ресторант бе на Чипишев. По улиците ви се разхождаха хора с колички да продават закуски като че ли се намираш в Турция. Когато Ви направиха Хепи до ДЕСПРЕД беше цяло събитие, че тъпите шопи имат нещо по- модерно. Все още продължавате да сте гола вода въпреки милиардите изсипани от селянина от Банкя в тъпият Ви град! - Просто материалът там винаги е бил лош.

    Коментиран от #13, #22

  • 13 lsnlsjvnslnv

    13 4 Отговор

    До коментар #12 от "999":

    Матриала лош, ама на варненците майките обичат да го смучат. Хайде идвай към зимните курорти, че трябват сервитьори и чистачи.

    Коментиран от #19

  • 14 Селфон

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "999":

    Уникална логика. Първо се събуди, че сутрин на сънено ей такива коментари се раждат.

    Коментиран от #18

  • 15 Костов

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "999":

    Ами махайте се от шоплъка и няма да ни трябва метро, няма да сме длъжни да седим в задръстванията, да дишаме и да слушаме за финни прахови частици. Ще си живеем чудесно така както си живеехме преди цялата сган да се събере тук! приберете си версиите пък влачете цялата ОП транспорт не към дунавския а към който поискате район! А от такива като вас дето най- вероятно плюят като гост 999 в коментарите а иначе са мишчици дето са разпродала всичко на село да вземе двустаен в дружба щото го е срам да гледа земя или да създава поминък и всеки ден се чуди как да се метне на метрото без билет защото 1.6 му е скъпо ,а волята му стига до там само да плюе под фалшиво име пред компютъра и да псува пред телевизора свършената работа няма какво да им кажа освен мишкувайте си в София със здраве На всичко отгоре при 3мил. София само 1.2 си плащаме данъците тук. И да няма по- важни проекти или околовръстното на горно сусурлево е по важно от удобството на 3млн. ( половината население на държавата) души дето всеки ден се придвижват в София. PS: не съм трол на Фъндъкова Радев Волен или който е да било лизач простосъм човек с мнение

    Коментиран от #17

  • 16 не че нещо ама е така

    0 2 Отговор
    сега ги показвали влакчетата... бе тия влакчета с тунел от китай ли ги докарахте до София, че аз лично съм виждал преди да ги движите по Е-79...
  • 17 999

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "Костов":

    Костов...,
    Мислиш като типичен шоп! - Кой от тези, които са се преместили в тъпата София ще пише тук, че му крадат парите за благоустройството само на наглите шопи? - Колко тъп трябва да си, че да ти дойде такава "велика" мисъл? Там сте събрани само кърлежи! - Ако се разкарат държавните субсидии ще умрете от глад! - Нямате нищо! 1/3 то тъпият ти глад са кърлежи. - На държавна издръжка! - Изсипи 10 години държавните пари в Тутракан например и ще се окаже че същият е най- проспериращият град. - Голото самочувствие води след себе си само до наглост! - Аз скромен шоп не познавам! - За това след някоя друга годинка ще ядете дървото от цялата страна. Никой няма да търпи да му харчат парите за благоустройството на тъпата София. Ако не са обществените поръчки, които основно се наливат в София и задължително да минат през "наша" Софиййска фирма ще пукнете от глад!
  • 18 999

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Селфон":

    Кое не схвана бе кестен? - Смяташ че е по- важно метрото отколкото да се инвестира в съоръженията по другите градове по въпросната оперативна програма? - Това ли ми казваш? - Не е по- важно да се запазят работните места в Силистра, Русе, Лом, Видин които имат в поминъкът си транспорт, а тъпото метро в София? - На ли като останат без работа тези хора ще дойдат на главата ти ме кестен? Честно много сте кухи! - После що градът се пълни с хора от други градове? - Ми поради тази причина бе кестен! Точите данъците от другите места и ги харчите за собственият си двор. Кое не схващаш?

    Коментиран от #20

  • 19 999

    3 6 Отговор

    До коментар #13 от "lsnlsjvnslnv":

    Вие там зимни курорти нямате! - Имат другите - София зимен курорт няма! Второ морето не е само туризъм. А Варна освен туризъм има и пристанища, корабостроене, кораборемонт и всички дейности свързани с морският бизнес. Освен това кестен, Варна има и заводи, които въпреки наглите и прости шопи, които се опитаха да ги затворят по чужда поръчка работят! - Тежката химия, драги на страната е тук, а не в София. Освен тях имаме и енергетика, което вие пак нямате! На всичкото отгоре имаме и Земеделие. По нашите улици не се разхождат каруци като в София, но пък зърното за хлябът Ви идва пак от тук. А вие кестен имате само чиновници!!! - Вие сте паразити!
  • 20 Грухчо белята

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "999":

    И вас ви източват тимаджиите, ама....

    Коментиран от #21

  • 21 999

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "Грухчо белята":

    Тимаджии са национален проблем и такъв стана откакто Борисов додйде на власт. Освен това ТИМ не сформират бюджета на страната и не ни прибират данъците като държавен разпоредител на финансови средства. В тази връзка коментарът ти... - Не разбирам защо е. Мафията съществува благодарение на държавната администрация, която не си върши работата. Сиреч за това е виновна пак Шопия
  • 22 111

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "999":

    Див селянин
    Ходи да доиш кравата
    И недей се изказва неподготвен
    Аман от диви паляци като тебе
    Стой в кочинката и не църкай да не те сполети нещо

    Коментиран от #23

  • 23 999

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "111":

    Я върви да държиш полата на майка си да не ти обере някой пяната отзад в бързината
  • 24 Фъстък

    2 0 Отговор
    Хайде сеха и в Ст. Загора! Искаме метро! Искаме метро!
  • 25 КККК

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "999":

    Личи ти,че си див селянин .За твое съжаление обаче, софиянци не са ти виновни за това!Добре е, че има интернет поне в анонимност да си избиеш комплексите и за момент да се почустваш велик.

    Коментиран от #26

  • 26 999

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "КККК":

    Не бе харченето на парите на страната само за София не е вина... Чия е бе? - Не ви ли стигнаха повече от 130 години да наливаме пари в тъпият Ви град? - Други градове няма? - В моят град каруци по улиците няма, обаче в София по булевардите е пълно. Така че кестен не знам кой е селянина? - След толкова милиарди изсипани в тъпият ти град не виждам да сте мръднали и един сантиметър. Някак е странно да си мислите, че парите на всички трябва да са предимно за Вас! Сигурно Димитровград нямат нужда от пари. Стара Загора също! - Защо ли са пък необходими на Кричим, Шумен, Търговище. Що пък да не затворим завода в Червен Бряг но пък да купим продукция, която същият може да произведе от вън... - Най- характерната черта на малоумието е наглостта друже. - Да харчиш парите ми за да си оправяш градинка и да ми кажеш че нямаш вина е меко казано нелепо! Няма един кран подновен по речните ни или черноморските ни пристанища, но що пък да не изхарчим парите за шибаното софийско метро. Шопите имат по- належаща нужда да си оправят комфорта, а другите да го духат. - Очевидно не разбираш колко сте нагли...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 До 999

    1 1 Отговор
    Тъпичко си чадо. Те политиците са нахъсани провансали като тебе. От Балканец човек не става, варненец, шоп, все е нищо.