Last news in Fakti

12 Ноември, 2018 09:17 3 174 4

Дубай: Метрото оскъпява с до 60% имота

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • метро-
  • цени-
  • наем

Наемите растат с по-бавни темпове

Дубай: Метрото оскъпява с до 60% имота - 1
Снимка: Shutterstock

Жилища, които са разположени на 10 минути път пеша от станция на метрото в Дубай, са поскъпнали с 58% от момента на тяхното пълно завършване през 2010 г., сочи изследване на консултантската компания Knight Frank.

Анализаторите по недвижими имоти са установили, че средните цени на жилищата в Дубай са се повишили с 28% от първото тримесечие на 2010 г. до първото на текущата. В същото време обаче, апартаменти, които се намират в близост до метрото, са увеличи стойността си значително повече. При тези, които се намират на 5 минути пеша от станция на метрото, поскъпването за разглеждания период е 51%, а тези на 10 минути – 58%. С 33% по-скъпо се продават жилища, разположени на 15 минути от подземната железница. През последните години продажбите отчетоха спад. Причината е поевтиняването на петрола.

Що се отнася до пазара на наеми, то в периода от първото тримесечие на 2014 г. до първото на текущата година рентата на жилищата, които се намират в близост до метростанция, се е увеличила с 1.8%. Като цяло в Дубай за разглеждания период ръстът е 11%.

Главната роля за повишаването на наемите нива играе достъпността, смятат анализатори. Недвижимите имоти в непосредствена близост до метрото имат по-ниска цена и наем в сравнение с по-престижните квартали. Търсенето на достъпни жилища в Дубай отчита ръст, тъй като доходите на населението през последните години се понижиха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стиа

    11 0 Отговор
    Стига с тоз Дубай бе хора! Мислите ли, че в Дубай пишат новини за имотния пазар в България. И друго да питам: "Търсенето на достъпни жилища в Дубай отчита ръст, тъй като доходите на населението през последните години се понижиха." - на дубайците им намаляват доходите ли?! Ако закъсат много можем да им пратим наш Бойко да им ги оправи барбар със Симеонов, който да им обижда хората и да се държи арогнатно, та да могат да заживеят и дубайци добре като нас тука. Или пък ако дубайците много закъсат да дойдат в България на социални помощи.
  • 2 Милена

    6 0 Отговор
    "разположени на 15 минути от подземната железница." - каква подземна железница в Дубай? Там метрото се движи по линии, които са доста над земята, във въздуха. Как ще се копае подземно метро в онези пясъци. Явно автора никога не е бил в Дубай.

    Коментиран от #4

  • 3 Патето Яки

    2 0 Отговор
    И ко праим сеги като сме на 16 минути...........
  • 4 Пабло

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Милена":

    Има и доста подземни станции.