Last news in Fakti

18 Декември, 2018 19:05 4 379 4

Google похарчи 1 млрд. USD за този имот

  • google-
  • имот-
  • кампус-
  • инвестиция

Новият кампус ще е в Ню Йорк

Google похарчи 1 млрд. USD за този имот - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Компанията Alphabet на Google инвестира над 1 млрд. USD за новия си кампус, който ще е вторият най-голям технологичен център в света след този на Amazon. Основната цел на вложението е да се разшири щата като бъдат създадени хиляди нови работни места.

Кампусът се разпростира на площ от 39 акра. Името му е Google Hudson Square и ще се състои от две основни сгради – Hudson Street и Washington Street. В тях основно ще се помещава рекламният отдел на Google. Служителите в Hudson Street ще започнат да се нанасят през 2020 г., а в Washington Street – през 2022 г. Това ще позволи на компанията да увеличи двойно своя щат в Ню Йорк за последните 10 години. Към днешна дата там работят 7000 служители.

Плановете на Google да разширяват офисната си база извън местоположението на централата майка е продиктувано от намеренията на други американски технологични гиганти, такива като Apple, който възнамерява да похарчи близо 1 млрд. USD за строителството на нов кампус върху площ от 133 акра в Остин.

През ноември Amazon обяви, че ще открие офиси в Ню Йорк и Вашингтон, като ще създаде над 25 000 работни места.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    3 0 Отговор
    Това им е третия нов кампус само за 2018
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Опаа

    1 1 Отговор
    Още повече преследване
  • 4 Иванов

    2 0 Отговор
    Тези само ме дебнат да вляза в Гугъл и веднага ме питат дали съм робот. Профайлър отговарям аз и започвам да търся колата на снимките. Това е отвратително и ограничава правата ми на киборг! Явно плачат за Скайнет!