Last news in Fakti

30 Януари, 2019 19:06 2 121 6

Спорно разрешение за строеж е законно

  • строителство-
  • св. св. константин и елена-
  • днск-
  • черноморие

МРРБ работи по изготвянето на промени в Закона за устройство на територията

Разрешението за строеж на новия обект в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ е издадено от главния архитект на община Варна на 16 февруари миналата година и е законосъобразно. „Дирекцията за национален строителен контрол отговаря за обекти от първа до трета категория, съгласно законодателството, а строителството и контрола на всички сгради до 15 метра са от компетентността на общинската администрация, независимо дали са обществени или жилищни, в това число и провереният обект, който е от четвърта категория. Другият отговорен по строителството на такива обекти е фирмата – консултант. Всички задължения, които трябва да се извършват относно законосъобразността на изготвените строителни книжа са възложени на консултанта. Той е този и който упражнява надзор на строителството и консултира строителните книжа”, каза началникът на ДНСК арх. Иван Несторов.

„Нито ще има нов плаж, нито ще се застроява плажа“, каза още Несторов и допълни, че има влязъл в сила ПУП, който е одобрен от всички компетентни институции, имащи отношение към застрояването на брега на комплекс „ Св.св. Константин и Елена“.

МРРБ работи по изготвянето на промени в Закона за устройство на територията и по-конкретно промяна на чл.24, ал.3 от закона, с който се определя височината на сградата според терена. В момента съгласно този член се дава възможност на одобряващия орган да мери височината на сградата откъм улицата. Когато обаче се измери от към плажа – сградата „расте“, обясни още началникът на ДНСК.

Проверките на ДНСК по Черноморието продължават на юг към Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трънчев

    10 0 Отговор
    Не е проблем, законосъобразността. Проблем е, че има закон, който да позволява тези безчинства. Повечето неща в България са законни. Проблемът е как са написани самите закони.

    Коментиран от #2

  • 2 ГОСТ

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трънчев":

    Така са написани че могат да ти разрешат и да не ти разрешат за да може някой да си вземе комисионната или по друг начин казано рушвета. Нашето черноморие се превърна на бетонна площадка което ме отвращава защо когато разрешават строителство не се съобразяват с плажната ивица колко хора може да побере. Строят се много хотели но плажната ивица не може да се удвои а хората се чудят къде да си опънат една хавлия. А да не говорим че много от хората подчертавам от България не желаят да се затварят между две стени а желаят натурална природа а не бетони стени след като се приберат от плаж.
  • 3 Голям прос

    2 4 Отговор
    Държавата да събира пари да изкупува фалиралите хотели и да ги разрушава както са направили в Португалия. Иначе ще имаме рушащи се паметници на безхаберието на управляващите
  • 4 Аз съм ЗА

    1 1 Отговор
    На мястото, което се работи в Константин и Елена беше кошмар, стърчащи железа от морето ,руини от потрошени кейове,разбит бетон.Този район не ставаше за нищо ,срам пред чужденците . Басейните там се използваха за wc. Трябваше отдавна да се променят нещата.но,по-добре отколкото късно !
  • 5 Националист

    1 0 Отговор
    Сгради без достатъчно паркоместа е строителна безумност. Алчността им за пари води до строежи на гета, а не райони за живеене на нормални хора. Нашите прадеди бяха по-разумни и се съобразяваха с инфраструктурата за времето си. Нашироко строяха и живееха.
  • 6 Патриот

    1 0 Отговор
    Златни пясъци при соца бе курорт. Сега е едно грамадно увеселително заведение. На времето излизаш от хотела и около тебе гора, парк. А сега като излезеш балкони и тераси виждаш на хотела до твоя и викове и крясъци до сутринта. Да не говорим за това, че общинарите не ги е грижа за нищо друго освен за корупционни пари и разрешават всичко срещу тлъсти пачки.