20 Февруари, 2019 14:21 3 299 9

В Румъния строят склад за 40 млн. EUR

  • ріrеllі-
  • склад-
  • румъния-
  • инвестиция

Той трябва да заработи през третото тримесечие на 2020 година

В Румъния строят склад за 40 млн. EUR - 1
Снимка: Shutterstock

Склад на стойност 40 млн. EUR ще изгради белгийската компания Wаrеhоuѕеѕ dе Раuw (WDР), която е специализирана в областта на складовите площи. Обектът ще бъде нает от производителя на гуми Ріrеllі и ще се намира в южния румънски град Слатина до фабриката за гуми на компанията. Разгънатата му застроена площ ще е 62 000 кв.м. Новата и стара сгради ще бъдат свързани посредством топла връзка.

Складът трябва да бъде пуснат в експлоатация през третото тримесечие на 2020 г., след което Ріrеllі ще се нанесе в него под формата на наемател с договор за 15 години.

Инвестицията на Ріrеllі е част от заявеното през 2016 г. намерение компанията да вложи в икономиката на северната ни съседка до края на 2021 г. близо 200 млн. EUR.

В края на миналата година Европейската инвестиционна банка взе решение да отпусне кредит на WDР в размер на 150 млн. EUR. С парите трябва ще се финансира строителството на 43 склада в Румъния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АМИИИ

    21 6 Отговор
    ИЗБИХА СИ КОМУНИСТИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И РУСОФИЛИТЕ, И ПАРИТЕ ГИ СПОХОЖДАТ !!!

    Коментиран от #8

  • 2 Перър

    14 0 Отговор
    браво братя развивайте се
  • 3 Дръндеф

    2 0 Отговор
    И аз имам топла връзка
  • 4 Европейски развит гражданин

    29 1 Отговор
    Мани ги тия изостанали румънци. Баце каза, че сме ги изпреварили отдавна. При нас заводи никнат като гъби покрай магистралите. Инвеститори чакат на опашка и направиха задръстване на Калотина да инвестират в България. Произвеждаме яко тиквени семки и копчета за балтони и капачки за вентили и изнасяме продукции в куфари
  • 5 гост

    15 0 Отговор
    Скоро ще ходим да работим в Румъния. Вече заплатите са им двойни и тройни над нашите, няма толкова сива икономика, хората имат повече морал и си отвоюваха по-добра държава отколкото при нас. Вижда се през последните 12г. какво се случва там, а у нас се изнася само най-долнопробното производство със заплащане от 500лв на месец.
  • 6 Зорлем

    3 16 Отговор
    Преди да ревете като вдовица за ..й на чужд гроб, вземете се разходете покрай Нови Хан, Гара Елин Пелин, Елин Пелин, промишлената зона на север от Пловдив и разни други места, и бройте колко складове и халета има готови и колко се строят в момента. Голямо мрънкане и вайкане, голямо чудо!
  • 7 И у нас се строи...

    14 0 Отговор
    За 40 млн. евро завод за преработка на пластмасови боклуци събирани от цяла Европа ! Складове, складове, бетонирани полета, авто- къщи, чужди търговски вериги ... Инвестиции, инвестиции за милиони...!
  • 8 Грую

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "АМИИИ":

    По скоро не допуснаха колкото ние да ги управляват продажници и глупендери и това дава резултат. Ако си забелязал интелектът и коректността нямат много общо с идеологията, която изповядва индивидът!
  • 9 незнайко

    0 0 Отговор
    Кога ще ги стигнем, румънците ???