Last news in Fakti

1 Март, 2019 08:08 3 413 10

Разрушава ли се Сахат тепе заради нов хотел?

  • сахат тепе-
  • хотел-
  • пловдив

Отговорите на общинската администрация се очакват на следващото заседание на местния парламент

Пловдивският общински съветник Иван Петков алармира за разрушаване на Дановия хълм, пише plovdiv24.bg. По този повод той отправи и специално питане на последната общинска сесия.

"В моята приемна за граждани получих сигнал за разрушаване на скални масиви на ул. "Найден Геров", които са част от Дановия хълм (Сахат тепе). Тази дейност се извършвала на база реставрация на сграда, която ще бъде превърната в хотел", посочи Петков.

"След направена проверка от мен установих, че поради реставрацията на сградата действително се унищожават скали, които са част от защитена природна забележителност. В Община Пловдив има документ с наименование “План за управление на природната забележителност "Данов хълм". Той е съгласуван и изработен съвместно с Министерството на околната среда и водите. На стр. 37 в Част 1, т.1.0. Местоположение и граници са описани естествените граници на хълма, където ясно е посочено, че ул. "Найден Геров" е именно такава".

Затова Петков пита следното: "Включва ли разрешението за реконструкция на сградата разрушаване на скални масиви?; Наясно ли е Община Пловдив дали реконструкцията се извършва, съгласно разписаните в "План за управление на природната забележителност "Данов хълм" граници?; Кой упражнява контрол и какви са констатациите на контролните органи по конкретния случай?"

Отговорите на общинската администрация се очакват на следващото заседание на местния парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВАН

    19 0 Отговор
    Накрадоха се някои хора, и сега безогледно инвестират и никави закони не ги спират
  • 2 Вижте колко нови бетонни сгради

    18 1 Отговор
    Нови мутри завзеха тепетата! Със съдействието на общинската управа! "ГЕРБ - открито и честно управление . Гарантирано от".. Иван Тотев!
  • 3 Трънчев

    18 0 Отговор
    Алчността няма граници!

    Коментиран от #5

  • 4 Срам ме е

    16 0 Отговор
    За българските търгаши няма род и родина ! Само за пари мислят ! Как ли ще си ги носят в гроба ?????
  • 5 Трифонов

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Трънчев":

    Така е! Абсолютно безгранична е! Колко примитивен трябва да бъдеш, за да не можеш да осъзнаеш, че пропиляваш живота си в напълно безсмислени неща, каквото е всяка форма на трупане на пари и/или недвижими имоти...
    "Нещастнико... утре ще умреш!!!" А децата ти, в случай, че имаш, ще те заровят за един час и ще профукат всичко, откраднато от теб, с невероятна скорост и през по-голямата част от времето дори няма да си спомнят за теб. Парадоксално е, но е факт, че онези хора, които се държат най-добре с родителите си, грижат се за тях, уважават ги и ги обичат безрезервно, не са получили почти нищо материално от тях. А повечето хора, които аз съм срещал в живота си, на които родителите им поднесоха всичко материално на тепсия, първо - не го оценяваха твърде високо и второ - през по-голямата част от времето, се държаха безумно с родителите си.
    Т.е., ако отговорът на алчните престъпници е, че го правят за децата си, да знаят - пак си губите времето! Съвсем скоро ще разберете, че сте отгледали изроди... точно, като вас!

    Коментиран от #10

  • 6 Хасан

    0 0 Отговор
    Един трупа друг ще ги прахосва ..това е кръговрата на нещата ...както казва Юнус Емре мал сахиби ,мюлк хани бунун илк сахиби ”...
  • 7 ТОА ДОКЪТ ПОЛУЧИ ОТГОВОР ТЕПЕТО

    1 0 Отговор
    ША Е ИЗРИНАТО.

    Коментиран от #8

  • 8 Plovdiv

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ТОА ДОКЪТ ПОЛУЧИ ОТГОВОР ТЕПЕТО":

    "ША" го изринем на Рогошко шосе!
  • 9 нервен

    0 0 Отговор
    Предлагам да се изринат и другите ...така няма да има за какво да се разправяме
  • 10 Ввв

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Трифонов":

    Тоест,да живеем ден за ден,кат брадчедите роми ли?Идеално,започваме