Last news in Fakti

17 Март, 2019 09:33 5 904 5

Все повече чужденци купуват имоти в този град

  • италия-
  • милано-
  • жилища-
  • пазар-
  • възстановяване

Част от напускащите Великобритания ще се установят в Милано

Все повече чужденци купуват имоти в този град - 1
Снимка: Shutterstock

Милано, едва сега започва да се възстановява от икономическата криза през 2008 г. Градът е делови и икономически център на Италия, както и столица на модата и не е учудващо, че започна да подобрява позициите си и в сферата на недвижими имоти. Някои компании гледат на Милано като на пристанище след влизането в сила на Брекзит, а благоприятната данъчна политика на страната спомага за връщането на купувачите на местния пазар. Потенциални инвеститори често се явяват британци, американци и австралиици, а също така и чужденци, живеещи основно в Сингапур и Хонг Конг.

Единственият минус е сложния политически климат в Италия. Конфликтите между партиите, както и финансирането от местните органи на властта създават неопределеност във всички региони на Ботуша. Това може да повлияе на пазара, смятат анализатори като това може да доведе до намаляване броя на сделките.

С 5.6% се е увеличило търсенето на луксозни имоти в Милано през 2018 г. спрямо 2017-а. В района на дизайнерите - Квадрилатеро, цената на квадратен метър жилищна площ достигна 17 000 EUR. В историческите квартали Бреба, Сан Бабила и Кастело фору Бонапарт стойността е до 15 000 EUR/кв.м. Важни за купувачите критерии са имотът да бъде ремонтиран, в добро състояние и на отлична локация. През 2019 г. анализаторите очакват лек ръст на цените.

Що се отнася до наемите, то там стойностите плавно, но сигурно растат, което също предизвика интереса на инвеститорите. Не трябва да се пропуска и фактът, че през последните години силно се разви краткосрочното отдаване под наем.

Важно е да се отбележи, че инфраструктурата на Милано се модернизира. Новата линия на метрото, която ще свърже центъра на града с летището, трябва да бъде готова през 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грешен код от картинката

    3 0 Отговор
    И аз искам да си купя в Милано, ама нямам... желание
  • 2 Селяндур

    0 1 Отговор
    Айде всички селяндури от софия, продавайте и гоу ту милано, ма вече не можете да продадете а?

    Коментиран от #3

  • 3 ало разбирачи

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Селяндур":

    не виждаш ли, че се продава по 15 000 евро квадрата там, селски. сигурно защото строителството в Италия е 10 пъти по-качествено

    Коментиран от #4

  • 4 Селяндур

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ало разбирачи":

    Нищо не виждам! Искам да изпразните София. Вече простее, а не хубавее
  • 5 Джо Сатриани

    0 0 Отговор
    А Барселона влиза ли в тази графа ?