Last news in Fakti

3 Април, 2019 16:16 2 223 1

Промяна в собствеността на редица имоти - Април 2019

  • имоти-
  • собственост-
  • промяна

Продават поземлени имоти, които са били в актива на Министерство на отбраната

Промяна в собствеността на редица имоти - Април 2019 - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството одобри отчуждаването на части от имоти - частна собственост, за държавна нужда за изграждане на пътен надлез за жп участък Пловдив - Бургас в землището на гр. Айтос, община Айтос, област Бургас. Средствата за обезщетяване на собствениците, респективно правоимащите лица на засегнатите части от имоти - частна собственост, са за сметка на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ на заинтересованите лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Съгласно друго правителствено решение, ще бъде извършена продажба на недвижими имоти - частна държавна собственост, които са предоставени за управление на Министерството на отбраната и са с отпаднала необходимост за ведомството. Поземлените имоти се намират в градовете София и Пловдив и в местността Кремъка в село Слатина, община Ловеч.

От публична в частна държавна собственост се променя статутът на имот, управляван от Министерството на земеделието, храните и горите за нуждите на Териториално поделение „Държавно горско стопанство Белица“ към „Югозападното държавно предприятие“ град Благоевград. Имотът се намира в град Белица, не се използва от горското стопанство и промяната в статута му ще даде възможност за по-ефективното му използване и извършване на разпоредителни действия с него.
Министерството на здравеопазването получава за управление имот - публична държавна собственост, намиращ се на улица „Перущица“ № 1, в район Западен на град Пловдив. Това ще позволи на ведомството, като бенефициент по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., да кандидатства за финансиране по програмата с голям инвестиционен проект за обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешната медицинска помощ на територията на цялата страна. Досега теренът е бил в управление на областния управител на област Пловдив, но е с отпаднала за него необходимост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    6 0 Отговор
    Тези имоти ще са, като апартаментите на властта - за наши хора на занижени в пъти цени.