Last news in Fakti

27 Април, 2012 09:45 2 288 1

Островите с 30% по-евтини

  • острови-
  • гърция-
  • продажба-
  • цена

Малко след началото на кризата в Гърция, държавата пусна за продажба част от островите си като мярка за попълване на хазната. Богаташи от цял свят купиха няколко десетки от общо 2000 острова, които има южната ни съседка. Днес, четири години след началото на кризата, те искат да ги продадат. Така през това лято ще станем свидетели на опити част от тях да бъдат продадени.

Някои от островите вече успяха да сменят собственика си. Така например, в началото на април семейството на емира на Катар придоби остров Оксия, който е с площ 5 кв.км. Цената на сделката е 5 млн. EUR, което е с 30% по-малко от офертната стойност. Собствениците са принудени да правят подобни отстъпки, тъй като в момента предлагането на такъв тип имоти превишава в пъти търсенето.

Други два известни острова, които са на пазара, са Патроклос (южната част на Атика) с цена 100 млн. EUR и Скорпиос, собственост на рода Онасис – 500 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо

    0 0 Отговор
    За бога братя купувайте!