Last news in Fakti

4 Май, 2019 12:36 31 099 20

Вдовицата на Кюлев и Брендо не се разбраха за имот

  • сделка-
  • имот-
  • разваляне-
  • кюлева-
  • брендо

Весела Кюлева е развалила предварителен договор за продажба на имот в центъра на София

Вдовицата на Кюлев и Брендо не се разбраха за имот - 1
Снимка: БГНЕС

Весела Кюлева, вдовица на разстреляния през есента на 2005 г. олигарх Емил Кюлев, е развалила предварителен договор за продажба на сграда в центъра на София с Евелин Банев – Брендо. Кюлева е щяла да прибере близо 20 млн. лв. от приближени до кокаиновия трафикант за зелената сграда на ул. "Леге“, която се помещава до хотел "Рила“.

Имотната сделка между вдовицата на Кюлев и Брендо е била задвижена миналата пролет, малко след като тополовградския Пабло Ескобар сложи ръка върху хотел "Рила“, плащайки 32 милиона лева за някогашния хотел на Политбюро на ЦК на БКП, припомня „Уикенд”.

Идеята на Брендо очевидно е била да закупи и стоящата до "Рила“ откъм "Леге“ някогашна сграда на ДСК и да съедини двете сгради. Банев се съгласил да плати поисканите от Кюлева 20 млн. лв. за 6-етажната сграда, а преговорите се водели от тъста на кокаиновия трафикант Александър Добринов – Бицианито.

Двете страни даже подписали предварителен контракт за продажба на имота, който трябвало да бъде придобит чрез офшорното дружество "Рила пропърти транс“, управлявано от доверения човек на Брендо Деян Лазаров.

"Сградата трябваше да премине в ръцете на Брендо още миналата есен, но в последния момент вдовицата на Кюлев се отказа от сделката. Разправят, че Весела Кюлева се е уплашила от осъдителните присъди на Евелин Банев за наркотрафик и пране на пари, постановени му в Италия, Румъния и България и не е искала да бъде свързвана с него по никакъв начин“, коментира запознат с осуетената в последния момент имотна сделка.

Само преди няколко месеца стана известно, че издирваният от Интерпол по искане на три европейски държави Евелин Банев – Брендо, се кани да строи 10-етажна сграда в центъра на София. Смайващата новина за поредната бизнес инициатива с дъх на дрога на тополовградския Пабло Ескобар дойде в момент, в който мнозина очакваха срещу Банев и семейството му да бъде предявен иск от КП КОНПИ за конфискация на престъпното богатство.

Със съдействието на общинската власт Брендо се сдоби с разрешение за строеж, издадено на 31 октомври 2018 г. от главния архитект Здравко Здравков и кмета на район "Средец“ Мария Ачкова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре де!

    172 6 Отговор
    Това държава ли е!?! Няма кой да ги пита от 30 г отддде имат пари, защо как, какво пък и ги инвестират доста сполучливо!
  • 2 Лупи

    192 4 Отговор
    Хобаво е как в нашата мила родина се знае как даден "бизнесмен" е кокаинов крал обаче няма проблеми той да си има имущество и да си върти бизнес. Ето така се превръща държава в бананова република.
  • 3 Супер е

    116 2 Отговор
    Святата република на левски😂😂😂😂😂в какво превърнахте българите тази територия 😂😂😂

    Коментиран от #16

  • 4 хазарта

    108 28 Отговор
    Парите им са от куфарчетата на БКП- функционерите през 1989 г. Т.е. това са нашите пари, които милата партия, искаща пак да дойде на власт ограби. След това същите тези теглеха огромните кредити без да ги връщат, после ограбиха банките с парите ни в тях и сега искат да вземат властта. Браво господа, които гласувате за тях!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    57 10 Отговор

    До коментар #4 от "хазарта":

    Нека да строи - после КПКОНПИ ще му я прибере построена сградата. Има интервю с Нора Ананиева - червената ловешка мутреса как цялата и фамилия била като на Кенеди - занимавала се с политика и дъщеря и. Само дърво и трап 2 метра за такива.
  • 6 Психопат

    81 1 Отговор
    Близък ли си до властта си недосегаем....примерно"Кокаинов крал"В противен случай те налазват мишките от данс,нап ит.н.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Айсиктир

    100 2 Отговор
    Издирван от Европол в 3 държави, получил строително разрешение за 10 етажа в центъра на София. Как бе? Как става това?

    Коментиран от #12, #14, #15, #18

  • 10 ГОСТ

    27 7 Отговор
    БСП- УРА.....! БСП -УРА.....! БСП....УРА.....!..............УРА........УРА.
  • 11 Да да

    36 3 Отговор
    Кюлева е симпатяга! Бих я ползвал и без да си плаща :ДДДДД
  • 12 Иванчева

    36 4 Отговор

    До коментар #9 от "Айсиктир":

    С подкупи, но след като е получил не в Младост, кой му го е дал? След като БСП не е имала кмет на София, кой ли ще е виновния? Борисов или Фандъкова, идете и ги питайте на какво основние му е дадено това разрешение? (за да не останат съмнение - БСП трябва да се разпусне, зарадо хора като Гергов)
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кольо

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Айсиктир":

    В София не го издирват...
  • 15 Зайко Байко многознайко

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Айсиктир":

    Как ли , с многи пари! Боевски , макар и обикновено магаре и той отърва кожата, затова не се очудвайте!
  • 16 Усмивката

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Супер е":

    Много е подходящо....„Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си. Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка, ....”Левски.
  • 17 Наблюдател

    9 1 Отговор
    Щяла да наследи милиони, от наркотици. Брей, за един грам , наркомани те ги вкарват в затвора, а тая ще ще ги наследява. От кога, наркотиците са наследство. То да е само тя, а то с лопата да ги ринеш.
  • 18 Приятел

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Айсиктир":

    Ако не си разбрал , той е издирван от истински държави, а не от корумпирана държава. В корумпираната държава не се наказват хора с пари и мангали ! Обаче ако някой друг направи нещо, душа му яка.
  • 19 Белия мак...

    3 2 Отговор
    Следвайте примера-купете си земя ,засейте бял мак,коноп-грижете се за реколтата и до година ще сте милионери.Както върви ,скоро това ще е легално и вместо да купуваме боклуците на ЕС ще си имаме наше родно ,качественно производство.
  • 20 Erectus Maxsimus

    0 0 Отговор
    До белия мак. Точно така.