3 477 7

Изграждат инфраструктурата на Високотехнологичен парк – Пловдив

В него ще се предложи парцел на VW

Преди седмица като извънредна точка в дневния ред на Общинския съвет на Пловдив беше одобрено прехвърлянето на 300 000 лв. район на „Северен”, община „Марица”. Със средствата ще се реализира проектиране и изграждане на инфраструктура в землището на община „Марица” за въпросния бизнес парк. Въпреки че всички в залата разбраха, че въпросните терени ще бъдат предложени на гиганта в автомобилостроенето – VW, никой официално все още не го е обявил, уточнява Trafficnews.bg.

Бъдещият високотехнологичен парк е част от „Тракия икономическа зона” и изцяло в пределите на Община „Марица”. Той ще се намира в землищата на три пловдивски села – Калековец, Войводиново и Скутаре, макар най-близо да е до първото населено място.

Теренът, който е включен в параметрите за новия бизнес парк се намира северно от автомагистрала „Тракия” – между разклоните за Войводиново и Стряма. Той граничи с Държавно ловно стопанство „Чекерица“ и река Стряма от изток, а от северната му страна е Калековец.

Освен решението на двата местни парламента за обособяването и изграждането на „Високотехнологичен парк – Пловдив”, Община Марица е пуснала обществена поръчка на стойност от 2.3 млн. лв. за подмяна на цялото осветление на територията на общината. В параметрите е записано, че системата за осветление трябва да има последно поколение софтуер, а стълбовете да бъдат с LED прожектори. Въпреки че всички населени места в Община Марица присъстват в поръчката, на първите три места са сложени селата – Граф Игнатиево, Войводиново и Калековец. Друго уточнение е, че към момента осигуреното финансиране е около 333 000 лв., което означава, че може да се извършат определен брой дейности към днешна дата.

Пловдив / България
Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Разпродажба
  Отговор
  1 15:00  05.06.19
  Разпродажба на дъжавата продължава ... само че преди било лошо, а сега се и хвалят с това ! Има едно нещо в което 7 млн. вярват и са еднинни - че има едни 200 човека, които се скъсват да работят с/у народа - в името на капитала само. Сигурен съм, че от тези 7 млн. няма и един, който да се съмнява в това !
 • Хоч
  Отговор
  2 16:10  05.06.19
  Колко читава земеделска земя съсипват?След това ще ни внясят домати по 6лв килото.
 • Гост де
  Отговор
  3 20:24  05.06.19
  Освен земята и въздуха ще съсипят в района, а отпадъците къде ще складират?

 • KENEPH BG
  Отговор
  4 00:11  06.06.19
  На картата се вижда как червената линия минава през ловното стопанство, което е защитена територия.
 • onq s konq
  Отговор
  5 02:27  06.06.19
  Последно-ИСКАТЕ ЛИ ФОЛКСВАГЕН В БЪЛГАРИЯ,ИЛИ ДА ГО ОТСТЪПИМ НА ТУРЦИЯ?Там ще го лапнат моментално БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ!

  Коментиран от #7

 • БАЙ ОЙ
  Отговор
  6 09:48  06.06.19
  Парцела трябва да е до София! Пловдив е пропаднал град с много римляни
 • Баш Батка
  Отговор
  7 10:34  06.06.19

  До коментар #5 от "onq s konq":

  Хаха едва ли ще идат там, та Турция ще поиска нормални заплати и условия. А тук за 500лв на месец си имат мексиканци.

Напиши коментар:


Публикувай