Last news in Fakti

21 Септември, 2019 09:37 4 907 6

В краен случай се живее под наем

  • москва-
  • русия-
  • жилища-
  • наем-
  • собственост

Това смятат над половината от руснаците

В краен случай се живее под наем - 1

Броят на руснаците, които биха живели под наем е значително по-малък в сравнение с тези, които предпочитат да живеят в собствен апартамент. За 54% от анкетираните живот под наем е крайна мярка. Едва 23% смятат наема за добра алтернатива на покупката.

Причината наемът да не е толкова популярен в Русия е несигурността на наемателя – във всеки един момент собственикът може да разтрогне договора и да остави човека на улицата. Наемът се смята за нещо временно и несигурно, докато в САЩ и в много от европейските държави това е популярна мярка и хората там дори не се замислят как ще изглеждат в очите на обществото.

73% от наемателите, които живеят в Москва, търсят квартира за срок от 1 до 5 години, а 18% си търсят жилище под наем само за няколко месеца. Едва 10% от респондентите планират да живеят под наем над 10 години.

Руснаците предпочитат да си купят жилище с ипотечен заем, само и само да не живеят в чуждо такова. На собствения дом се гледа като на гаранция за стабилност.

Анализатори са уверени, че с развитието на пазара на наеми, наличието на добра доходност от имотите и по-високата защита на наемателите отношението към наемите ще се промени.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Порно

    18 4 Отговор
    Правилно, и у нас е така. С наема за 15 до 20 години се изплаща жилището.
  • 2 Кирил

    14 22 Отговор
    Най доброто нещо което можеш да направиш в русия е да я напуснеш колкото се може по бързо
  • 3 Тролл2

    30 1 Отговор
    Къф наем бе? България е празна, а София е фрашкана с празни жилища.
  • 4 Имам

    15 9 Отговор
    Имам имот в София. Давам го под наем. Самият аз съм под наем. Мобилен съм. Комбинацията от двете е най-доброто. Защото отивам където са парите (работата) и където искам да живея в момента. Винаги мога да се върна в собственото жилище.
  • 5 Наталия

    24 1 Отговор
    Заем се връща, а наем - не
  • 6 Селяндур

    11 0 Отговор
    Здравейти, вий старе, нови и още по-нови софеанце!! Купувайте в софия, за да нема безработни брокери!