Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 19:33 5 313 3

До 40% отстъпка от цената на имота

  • испания-
  • жилища-
  • къщи-
  • разпродажба-
  • bankia-
  • haya real estate

Bankia и Haya Real Estate предлагат над 3000 евтини имота в цяла Испания

До 40% отстъпка от цената на имота - 1
Снимка: Shutterstock

Поредната разпродажба на жилища в Испания е в ход. С над 3000 имота се разделят Bankia и Haya Real Estate. Цената им е с 40% под пазарната. Близо 1600 е броят на апартаментите и къщите. 1400 е този на търговските помещения, включително офиси и складове.

Желаещите могат да купят както градски, така и недвижимости разположени в известни испански курорти.

Повечето жилища и къщи се намират в Каталония – 455. Във Валенсия има 350 обекта, а в Андалусия – над 320. В Мурсия се разпродават 240 имота.

Разпродажбата на имоти от страна на Bankia и Haya Real Estate не са рядкост. Тя е в резултат на имотната криза от 2008 г. В периода 2005-2008 г. Испания буквално беше превърната в една огромна строителна площадка. Не само местни, но и чужди инвеститори купуваха, предимно със заемен капитал. След това обаче или не успяваха да обслужват кредитите си, или строителството беше замразено. Днес от подобни акции на разпродажба се възползва предимно местното население, което купува имоти в по-малките градове или испански села.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eeee

    12 7 Отговор
    И без пари да ги дават пак няма кой да ги вземе.
  • 2 Споко

    23 2 Отговор
    и тук така ще стане. При нас нещата стават със забавяне.

    Коментиран от #3

  • 3 No Exit from Brexit

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Споко":

    Абсолютно правилно. Беше точно преди десет години, през не много далечната 2009-та, когато си идвах в отпуска от Англия. Там банки като Лемън Брадърс, Ллойдс ТSB и RBS бяха фалирали, всички кредити, ипотечни и потребителски, бяха спрени, а паунда и цените на имотите се сгромолясаха. Тогава си идвах тук в отпуск и им говорех на местните гочита, а те ми се смееха и бърбореха колко сме вътре ние там на Острова. Тук кризата удари една година по-късно.
    Но имоти в големи финансови центрове като Лондон и Ню Йорк никога не губят много от цената си, само по екзотични локации като морски и планински курорти. Там не се инвестира защото цените са без покритие.