Last news in Fakti

2 Юли, 2012 00:11 1 734 1

Френските кредитори - още по-взискателни

  • кредит-
  • ипотека-
  • заем-
  • банки-
  • условия-
  • франция

Достъпността до получаването на ипотечен заем с ниска лихва във Франция се понижава, след като през месец май много кредитори повишиха лихвите. „В рамките само на четири седмици средният лихвен процент по този вид заем се увеличи от 2.09% на 2.79%”, казва Джеф Симъндс, управител на отдел „Кредитиране” в чуждестранната компания Connect Overseas.

„По отношение на пазара на недвижими имоти, мога да кажа, че сега е удобен момент , решилите да си купят жилища и къщи, да го направят, тъй като отстъпките са много добри. На мястото на купувачите обаче бих побързал да взема кредит, тъй като лихвите се повишават, а условията на банките се затягат”, допълва Симъндс.

Някои банки вече престанаха да отпускат ипотечни заеми на чужденци. Сред тях са Societe Generale и UCB. Други понижиха отпусканата за покупката на имот сума от чужденци, чийто държави не са в Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШКЕМБЕДЖИЙКА

    0 0 Отговор
    Винаги съм си мислила,че панелка в соц-рая Люлин,Меден рудник,Владиславово,Кайсиева градина и Столипиново излиза колкото хубав имот във Франция-там 2,79%,тук 7%,8%,9%-ниските лихви се компенсират с високи такси....