Last news in Fakti

15 Януари, 2020 18:32 2 373 4

15 апартамента от взривения блок във Варна със сериозни щети

  • взрив варна-
  • апартаменти-
  • щети

Сформирана е комисия, която изготвя конструктивна експертиза

15 апартамента от взривения блок във Варна със сериозни щети - 1
Снимка: БГНЕС

От общо 36 жилища във входа на бл. 302 във "Владиславово", където избухна експлозията, 15 са със сериозни материални щети. Като цяло няма сериозни щети по цялостната конструкция на входа, съобщи днес кметът на Варна Иван Портних, цитиран от Varna24.

"До момента 14 човека са потърсили съдействие от Община Варна и сме се отзовали. Първият ден настанихме едно четиричленно семейство, вчера две тричленни и едно двучленно семейство. Ще бъде изписана и възрастната жена, която сериозно е пострадала, ще се погрижим и за нея.

Работи се за обследване на щетите в жилищния вход. Осигурени са условия от първа необходимост за хората. Към днешна дата би трябвало да са приключили следствените действия. Разчистват се и най-пострадалите два апартамента на 4 етаж.

Благодаря на фирмите, които се отзоваха на призива ни да съдействат и тези, които ще се включат при възстановяването на щетите. ВиК фирма влиза днес, за да ремонтира вътрешната водопреносна инсталация. Фирма Булмаг ще обследва ел. инсталацията за да възстанови мрежата и ел. захранването.

Направена е комисия, която изготвя конструктивна експертиза. Първоначалният оглед не показва сериозни нарушения на конструкцията и здравината на сградата, но тепърва ще се обследва плочата и т.н.

Имотите са частна собственост, затова е сложно финансовото подпомагане с публични средства, но тепърва Общинският съвет може да вземе решение в тази посока по мое предложение.

Пострадалите са информирани, че могат да кандидатстват за еднократна помощ в размер на 375 лв., както ида подадат допълнително заявление за отпускането на социална помощ към дирекция "Социално подпомагане". Към момента от общо 36 жилища, 30 са обитаеми, 15 са със сериозни материални щети", каза кметът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    заради един психопат

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Labas

    8 0 Отговор
    Важното е че могат да кандидатстват за помощ от цели 375лв.Само се чудя какво ще ги правят толкова много пари.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.