Last news in Fakti

18 Януари, 2020 09:21 4 660 4

Строят хоризонтални небостъргачи (ВИДЕО)

  • дубай-
  • оае-
  • небостъргач-
  • архитектура

The Link ще е дълъг 238 метра и ще тези 13 000 тона

Дефицитът на парцели все повече се засилва. Броят на небостъргачите расте главоломно. Въпреки това търсенето продължава да превишава предлагането. Архитектите обаче имат предложение – връзка между отделните небостъргачи на горните нива. Те ги наричат още „вертикални” небостъргачи.

Първият подобен проект е на стойност 1 млрд. USD. Името му е One Za'abeel и е дело на японският архитект Nikken Sekkei. Сградата ще е под формата на буквата „Н” и ще се намира във финансовия център на Дубай. Двете вертикални постройки ще бъдат с височина съответно 300 и 235 метра, а „хоризонталният” небостъргач ще е дълъг 228 метра. Той ще носи името The Link и ще е най-дългата в света конзола, фиксирана само от едната страна. Секция от повече от 60 метра ще се простира отвъд кулите в открито небе, обясняват от държавната строителна компания Ithra Dubai.

The Link ще тежи 9000 тона и ще се състои от 7 части, които ще бъдат сглобявани върху подиум, разположен на 25 метра над земята. След като бъде сглобен „хоризонталният” небостъргач той ще бъде повдигнат на 100 метра и закрепен за двете вертикални кули. Четири от седемте секции вече са на място. Очаква се цялата постройка да бъде готова по-късно през 2020 г., а официалното откриване е планирано за зимата на 2021 г.

В The Link ще бъдат разположени ресторанти, площадка за наблюдение, която ще предлага 360-градусова гледка, луксозен SPA център и инфинити басейн. След завършване на интериора хоризонталният небостъргач ще тежи 13 000 тона.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марадона

    8 1 Отговор
    СИГУРНО И ТАМ НЯМАТ ГЛАВЕН АРХИТЕКТ КАКТО И В СОФИЯ - ДА ОПРЕДЕЛЯ КОИ ЗОНИ СА ПРЕЗАСТРОЕНИ И КОИ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА НОВО СТРОИТЕЛСТВО, ВСИЧКИ СЕ ГЪЧКАТ ПОД ВИТОША КЪДЕТО ЦЯЛА ЗИМА Е МЪГЛА И СМОК А В СОФИЙСКОТО ПОЛЕ ГРЕЕ СЛЪНЦЕ
  • 2 yorval

    4 2 Отговор
    Was ist das, Infinity басейн, че нещо не го разбирам бугарскиЙОт язык?! Некой тука, ша ли ме открехне, така да се каже и пообясни ситуацията.
  • 3 Боцмана

    6 1 Отговор
    И ще ТЕЗЗЗЗЗЗЗИ много@
    Альооо журналистката мнооо бързаш като пишеш.

    Коментиран от #4

  • 4 Милена Богданова

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Боцмана":

    Бързам защото имам среща с двама негри