Last news in Fakti

7 Февруари, 2020 20:37 7 330 5

Британски гигант закри 30% от магазините си

  • burberry-
  • магазини-
  • китай-
  • закриване-
  • коронавирус
Британски гигант закри 30% от магазините си - 1
Снимка: Shutterstock

Един от най-големите британски производители на дрехи и стоки – Burberry, закри над 30% от магазините си на територията на Китай, заради коронавируса. От 64 магазина 24 са закрити, а служителите в другите магазини работят с намалено работно време, което вече дава негативно отражение върху продажбите в Китай и Хонг Конг. Бързото разпространение на вируса в Китай е оказало съществено негативно влияние върху търсенето на луксозни стоки.

В опит да ограничат разпространението на коронавируса китайските власти въведоха транспортни ограничения и по-строги мерки по отношение на общественото здраве, които в значителна степен влияят на транспортния и туристически сектори, както и на търговията на дребно.

В същото време редица предприятия в Китай отлагат започването на работа след ваканцията по случай Китайската нова година. На фона на всичко това икономисти предупредиха, че икономическият ръст на страната през първото тримесечие може да се забави до 2 процентни пункта, или до 6% спрямо предходното тримесечие.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо

    21 0 Отговор
    Любопитно ми е, след като се изчерпят складовите наличности. И фабриката Китай не работи, какво ще купуваме.
  • 2 Бойко Боклука

    15 2 Отговор
    Ще внеса боклуци и от там, печеля добре, само за себе си!
  • 3 Гост

    17 1 Отговор
    Тая тъпата не прави разлика между закриване и затваряне.
  • 4 Ах тези вируси...!

    2 1 Отговор
    Ако не са те, какви бизнеси правят другите държави...!!!
  • 5 до Христо

    3 2 Отговор
    Много правилен въпрос. Ами ще се наложи да си произвеждаме сами каквото можем. Освен това ще се наложи всеки сам да си ремонитра нещата , а не да ги сменя щото ефтино било от Китай. Палачинката винаги има две страни.