Last news in Fakti

30 Юли, 2012 14:40 28 202 32

Къщи по-евтини от нови автомобили

  • сащ-
  • криза-
  • имот-
  • кола

Пазарът на недвижими имоти в САЩ постепенно се възстановява от кризата. Въпреки това и днес в Щатите има градове, където цената на двуетажна къща е по-ниска от тази нов автомобил. Основната причина за ниските цени на недвижимостите във въпросните градове е високият процент на безработица сред местното население. Хора, които преценяват, че доходите им не са постоянни, а работното място не е сигурно, не рискуват да купуват имот с ипотека. Това води до слабо търсене, а то от своя страна – до спад в цените.

„Докато картината на пазара на труда не се подобри, не се очаква цените на къщите да се повишат” е мнението на анализатор от водещ сайт за имоти в САЩ.

Топ 5 на градовете с най-ниски цени на къщи

град средна цена (в USD) цена на нов автомобил
Детройт (Мичигън) 21,000  Chevy Malibu ($21,000)
Флинт (Мичигън) 31,950  Chrysler 300 ($31,950)
Гъри (Индиана) 39,900  Ford Expedition ($39,900)
Редфорд (Мичигън) 40,000  Ford F-450 ($55,000)
Уорън (Мичигън) 49,900  Lincoln Navigator ($59,900)

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветомир Попов

    2 0 Отговор
  • 2 и в БГ има такива къщи

    8 0 Отговор
    в Кризата се изкупиха кирпичи , незаконни сгради - поизлъскаха се с нова боя,нови керемиди и са по 20 - 25 евро
    -----------
    който търси - "ще намери " евтини къщи ;)
  • 3 Nuke

    5 1 Отговор
    Няма такава статия. Флинт, Мичиган от край време е пълното гето. Всичко, което е в Мичиган е на ръба на беднотията от край време. След като Дженеръл Моторс са се изнесли през 80-те, целия щат тръгва надолу и досега си е на дъното. Не мога да повярвам, че статията се обосновава за ниските цени с финансовата криза...
  • 4 Станислав Димитров

    8 0 Отговор
    Няма хубаво и евтино!
    Хубава къща ама ............. в гетото.
  • 5 GMH

    9 0 Отговор
    В детройт беше много хубаво........................докато Дженерал мотърс не се изнесе-без него-голяма безработица
  • 6 гост

    10 0 Отговор
    там ипотеката е 2 процента,с цени от 60-100 000 долара. по-бързо се изплаща от бг и по-хубава къща ти остава.просто техният стандарт на живот е висок и не желаят да се лишават от много неща и мрънкат,че не могат да си позволят къща и плащат луди пари за наеми. а тази статия няма смисъл.
  • 7 САЩ

    6 1 Отговор
    В щатите винаги е било по-важно да имаш автомобил на който можеш да разчиташ. Т.е автомобила идва винаги преди жилището. В САЩ разстоянията са огромни и за да ходиш на работа, до магазина или до вкъщи ти трябва автомобил. Освен големите данъци, такси за подръжка на района и застраховки върху недвижимите имоти, то те стационират излишно американците, които са изключително мобилни, в търсенето на работа. Поради кризата много хора живеещи постоянно в САЩ се върнаха обратно в собствените си страни и това ще продължава с още по-голяма интензивност. Да са живи и здрави някои форумци "мераклии" да си купят жилище в САЩ, защото било евтино. Ако някъде е евтино, то има за какво! Но едно е абсолютно посттоянно, че живота в БГ въпреки кризата е по-лесен и по-добър. Познамам и американци дошли в БГ, които не желаят повече да се връщат обратно в САЩ.
  • 8 bubblehead

    3 1 Отговор
    Не съм сигурен защо се пишат тия статии , но са напълно откачени от действителноста ... Начи средната цена на имот в Michigan е около 4 пъти по-висока от тая $21 000 това може да се види тук

    http://www.deptofnumbers.com/asking-prices/michigan/detroit/

    И дори повече цифрата от линка ми ( $97 000) е средно за цялото метро, тоест в нея влизат и далечните събурбани , който е ясно че са по-евтините от самия Детроит. И това $97К е реалност въпреки че първо има и къщи за по само $1 ( словом един долар), напоследък може и да са поскъпнали и да са станали по 100-тина долата, но това не променя пойнта ми.... И второ картината в целия Michigan е катастрофа горе долу като описаната от писалите преди мен - престъпност в пъти по-голяма отр София , ужасна зима от 6 месеца ( където за отопление на месец отиват по $500-$1000), безработица около 25% и въпреки това средна цена $97К... тоест дори на такова жалко място в САЩ се иска $150К ( три пъти повече от средната цена в София) за прилична къща на прилично място до колкото такова нещо съществъва в Детроит.... Защо точно се пишат тия статии, каква информация носят , каква достоверност имат, какъв съвет дават на тоя объркан българин дето се е вторачил да търси евтиняия по целия свят и да не я вижда само у нас...

    Коментиран от #12

  • 9 bubblehead

    6 2 Отговор
    Познамам и американци дошли в БГ, които не желаят повече да се връщат обратно в САЩ.


    ----------------------------------------------------------------

    САЩ, всъшност почти всички американсти които са били в България се влюбват в нея ... Наскоро имах интересен случай. Запознах се със семеситво българска женена за американец кито с аживели 3-4 години в България ( във времто на така нареченат а "криза" и като си говорихме с американеца тоя беше във възторг от климата от храната, от хубави жени, от морето, от природата, от чудесните възможност които дава София за работа ( само на образовани професионалисти разбира се другите кучета ги яли, така е навсякъде по света...) докато като говорех със жена му българката се прокрадваше тая кенефната риторика , но момичето беше все пак културно за да си позволи тия идиотски епитети или е била повлияна от мъжа си ... но все пак се прокрадваше тая идея как "не се трае в София вече" . И историята им е такава че американеца е искал да останат в България обаче нашето момиче пъпа му е хвърлен в Сан Диего и не може без него... Откачи тоя нашия народ, откачи!

    Коментиран от #10

  • 10 САЩ

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "bubblehead":

    Съгласен съм с всичко което си написал, както и с всичко, което пише и bubblehead. Но има някои българи, които никога не са живяли в САЩ и пишат невероятни фантасмагории за САЩ. Току що си заминават американците дето взривяваха неизбухналите снаряди край Челопечне, Те казват единодушно, такава красива и добра за живеене страна не са виждали никъде по-света. Същото нещо казват и американските преподаватели в Американския униве,ситет в Благоевград, не им се иска да се прибират обратно в САЩ. Аз лично след 10 години в САЩ се върнах в БГ и съм много доволен , имам спокойствие, приятели, нормална храна, вода, здравеопазване, неща, които някои бълга,и го имат и не го ценят. Една част от българските ми приятели се прибраха в БГ и са доволни, другата остана в САЩ и не могат да се отпуснат, а живота минава бързо. България е прекрасно място за тези който познават света и знаят какво да ценят. Така, че цените на имотите в БГ заради кризата са силно подценени.
  • 11 Тони

    5 0 Отговор
    В България като се видят с повече пари си купуват първо някоя луксозна кола, а не къща. За това пред панелките има толкова хубави автомобили.
  • 12 Ха сега де...

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "bubblehead":

    Ами Бабъле,то това зависи от камбанарията през,която гледа бре баце... Всичко е според "инкоминг/а" ... Нъл знаЙш... За средностатистическата БГ "вежда" евтиния е из някое забутано родопско село,или по Видинско някъде... Има и къщи с дворове за по 3 и по 5 хиляди лева... Природа,птички,козички,тишина... Ама никой не се натиска да купи там.... Странно що ли? ;))))) Та и тук при нас в щатите е същото... има места дето и за без пари да ти предложат да живееш нормален човек не би живял.
  • 13 kkk

    6 0 Отговор
    Всичко е много хубаво,но не мисля ,че който и да е чужденец ще е във възторг ако го сложим да живее в един панел с 500 лв на месец, каквато е реалноста за голяма част от българите. И аз съм живял в Франция и аз се върнах и останах тук, но моля не пишете глупости. България е рай за чужденците заради- евтиното пиене и ядене, евтините/почти безплатни/ жени/за голямо съжаление/, възможността да си правиш каквото искаш- защото закони няма, а които ги има не се спазват. Който е бил в западната част на нашия континент знае,че там има правила за всичко и те се спазват. Във Франция ,ако на улицата си отвориш капака на двигателя на колата, до 15 мин идва полиция.Непонятно за нас,нали? Който мине на червено- солидна глоба,една трета от точките и 3 дни ходи в болницата да му показват хора без ръце и крака от катастрофи. Как няма да е рай у нас?
  • 14 кап-соц

    6 0 Отговор
    И в САЩ и в Франция ред се постига със сериозни глоби и наказания. Преди 40-50год. в БГ хората имаха съзнание заради идеята на комунизма, която самите комунисти опорочиха. Но и двата вида ред са крайности. Всяка държава репресира и рекетира своите поданици. Света се дели само на бедни и богати! Но свободата в БГ е повече от в Западната цивилизация.
  • 15 Ха сега де...

    2 1 Отговор
    Май бъркаш свобода със свободия?

    Коментиран от #19

  • 16 Акам и Беекам

    4 1 Отговор
    Прибирам се аз от Hyde park(има фестивал заради олимпиадата в момента)празнуват хората,не изтъквам нищо в момента,отварям имот.бг и пак оби4айните заподозрени ръсят съвети.Опитаите се моля ви се да си купите къща в София за 110000Е,голям ентусиазъм е.Та един вид ви трябват около 160000-170000Е,а това в момента са около 200000$.Сравнете после заплатите на места където къщите в америка са на тая цена със софииските заплати 600$ месе4но.Забележете леката разлика.Моля ентусиастите да не ми разказват там кви са разходите,знам какви са в Лондон-двоини от тия в София.Заплата 2000 паунда.Мои приятели в София имат доход 2500лв,изплащат си кредитите за нов телефон имат кредит и за море в момента,не могат да си го позволят ина4е.Голяма евтиния в БГ,няма що.На 4ужд гръб нали знаете.Да дам номера им да ги убедите как трябва да заделят пари от тия заплати.Та не си 4ешете пръстите само на компа колко са евтини имотите в БГ,разсъждаваите реално.На тия заплати ще са и по евтини докато има криза в ЕU,при4ината е проста-нисък доход.А Бай Ганъо си оттегли имотите от продажба след 3годишно 4акане,цената не го устроива,платил ги е по скъпо.Тя цената е колко струват,а не колко е платил.След 5 години ще ги пусне пак(ново строителство)-те нали хората такова търсят.Търговци кво да ги правиш..Желая им успех

    Коментиран от #20

  • 17 named

    1 1 Отговор
    Много правилно №16. Имотите в БГ са overpriced в сравнение със САЩ. В Сан Диего дето споменато по-долу в приличен квартал може да си вземеш апт или къща за почти същите пари като в Сф само че нито времето нито доходите нито споко могат да се сравнят.
    Но какво да се прави като съм българин и това ми е родина дори и след 20г в САЩ. Мисля да се върна след някоя година по Божията Воля, но няма да трябва да работя. Мисля че затова БГ е ОК.
    Моите впечетления:
    +: природа, храна, родители, приятели, по-евтини услуги inc. здравеопазване
    -: корупция inc. здравеопазване:), мутри още са налице, пътища, време (макар че със Сан Диего малко места в света могат да се сравнят:))
  • 18 lkj

    0 0 Отговор
    Хубава статия ама не прочетох нищо дано да нема цигани и турци
  • 19 кап-соц

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ха сега де...":

    Не мисля, че свобода е да ти се бърка някой за всяко нещо в живата, като това кога можеш и кога не можеш да си купиш алкохол, защото трябва да ходиш на църква, това какъв апартамент трябва да наемеш ако имаш едно или повече деца, какъв сандвич трябва да си носи детето ти в училище, с какъв бански трябва да ходиш на басейна, как трябва да се отнасяш с детето ти, жена ти, с кучето ти или котката ти, как трябва да живеят другите народи по света и безброй други глупости. Да трябва всеки да си купи пистолет за да може да се "защити". Всичко това изглежда доста смахнато за да го наричаш свобода. Не желая да живея в казарма или затвор.
  • 20 строител

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Акам и Беекам":

    Цената на къща /нова/ в София е наистина към 170 000Е. Като се купи парцел, направят се проекти, съгласувания , строеж , довършителни работи, лихви, данъци и всички съпътстващи дейности това е най ниската цена за нещо хубаво и то в не скъп район, защото земята вдигаше много цената. Строителя не може да бъде винен за високи цени, защото той купува материалите и труда на на цени на които няма как да падне по-ниско. Никой не би искал да строи на загуба. Ако някой не вярва на тези приказки да се пробва сам да строи. Ще го изклатят всички по веригата. Да не говорим, че още при покупката на място може да изгърми - да има 2 нотариални акта, да минава път през мястото, да е за зелени площи, да няма ел.мощност и да купува трафопост, водата да е наблизо дори от другата страна на улицата, но да ти искат 60 000лева за да ти я прекарат и узаконят и куп други подводни камъни.

    Коментиран от #21

  • 21 куку

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "строител":

    Строител, адмирации....само не си допълнил, че да стане съвсем ясно на всички мераклии за нова къща; Един тристаен в Младост или Лагера не струва, колкото нормална къща...защото много от желаещите си правят следната сметка; Продавам апартамента,кпувам парцел и застроявам...смешно е.

    Коментиран от #24

  • 22 AzTiToi

    1 0 Отговор
    Свобода няма никъде, навсякъде системата е направена с ограничения под формата на "закони".Но такава е :( :(
  • 23 Николай Загоров

    0 1 Отговор
    И тук е така ,дори на автомобили среден клас 2-ра употреба цената им е по-висока от апартаменти и къщи в определени градове !>
  • 24 строител

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "куку":

    Покупката на къща е много по разумна покупка от тази на апартамент. На първо място е че парцела е твой и имаш къде да си паркираш колите, а и да правиш всичко което си пожелаеш - барбекю, беседка, басейн, градина , да си имаш ако желаеш домашни любимци. Освен това всички общи части са си твои и няма с кой да се съобразяваш. Изумен съм на психиката на тези, които купуват или притежават апартаменти в центъра на София, Лозенец или други "престижни" райони, на цената на къща в покрайнините на София. Те няма къде да си паркират колите, шума е голям, мръсотията, престъпността, общи части и разправии с комшии и пр. проблеми. Че на Запад бедните живеят в центъра, а баровците и интелигентните хора живеят в къщи в покрайнините.
  • 25 кака Станка

    1 0 Отговор
    България си е наша и си е наййййййййй хубавата защото си е нашааааа
  • 26 муспи

    1 0 Отговор
    В САЩ е направено така че се плаща за безброй работи за къщата, от такси до басейн в двора,ако е вкопан в земята - голями суми. Навсякъде командват евреи и са направили да се колебаеш дали апартамент или къща. Но това е проблем за далече по малкото хора, болшинството живее под наем, ден за ден, докато се разкара от този свят.
  • 27 optimista

    0 1 Отговор
    АБЕ САЩ АКО МИСЛИШ ЧЕ И ЕДНА ОТ ДУМИТЕТИ Е ВЯРНА ЗНАЧИ СИ НАПЪЛНО ЗАБЛУДЕН ЧОВЕК МОЯ ЧИЧО Е В АМЕРИКА ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ И НЯМА НИЩО ВЯРНО В ТОВА КОЕТО КАЗВАШ И ЗРЪНЦЕ ИСТИНА НЯМА ТАМ СИ СЕ ЖИВЕЕ 100000 ПЪТЯ ПО ДОБРЕ ОТ КОЯТО И ДА Е ДРУГА СТРАНА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ТОЙ ТАМ НЕ Е ГОЛЯМ ШЕВ А ДЪРЖИ СРЕДНО ГОЛЯМА ФИРМА ТАКАЧЕ НЕ ЛЪЖИ ХОРАТА КОЕ КАК Е И КОЕ Е ЕВТИНО И ЗАЩО КАТО СИ НЯМАШ И НАИДЕЯ КОЕ КАК И ЗАЩО СТАВА ПОЗДРАВИ
  • 28 Гост

    0 0 Отговор
    Хаха, че то аз миналата година си купих къща за 6000 лв ($4000) - двуетажна с 2 дка двор. Значи за парите на една кола мога 10 къщи да си купя!!!
  • 29 Деян Донков

    0 0 Отговор
    Интересно що сравнявате цените в БГ със САЩ, а говорите само за София - София все пак не е БГ. Мръсна ,воняща, претрупана, пренаселена и нацвъкана с гета - отврат. Но целия държавен ресурс - в София, затова и цените на м..ната си. Но с разумна политика - митниците в Русе, НАП натам, агенции насам, нещата , а и цените ще поемат в правилната посока. До 8-10 години.
  • 30 ФОБО

    1 0 Отговор
    На Гари не Гъри зареждам нафта всеки ден ,на границата с Чикаго е .

    Там бели хора няма и постоянно идват да просят и да ми продават нещо ,много пропаднало и бедно черно гето .
    Известно е само с това че е родно място на Майкъл Джексън.
    Другите кадето сте ги посочили ,са все гета черни ,градове призраци където няма нищо само черни наркомани .
  • 31 Иванова

    0 0 Отговор
    ,,Американците ще се оправят , а НАС ЩЕ НИ ОПРАВЯТ !!!"
  • 32 1111

    0 0 Отговор
    В САЩ освен свободните наеми има и много имоти,които фирмите дават на свои служители на символични цени,общините също раздават много жилища,освен това има преференции за млади семейства решили да закупят имот-политика на държавата.А тук няма от години пазар!!!