Last news in Fakti

24 Април, 2020 20:41 3 175 10

Оптимизират дейността на Агенцията по кадастър

  • агкк-
  • кадастър-
  • дейност-
  • оптимизация-
  • промени
Оптимизират дейността на Агенцията по кадастър - 1
Снимка: Shutterstock

Дирекция „Геодезия, картография и кадастър“ в Агенцията по геодезия, картография и кадастър се разделя на две дирекции: „Кадастрална и специализирани карти“ и „Геодезия и картография“ като функциите ѝ се поемат от новите две дирекции.

Това се предвижда в проекта на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на АГКК. Промените в Устройствения правилник са свързани с приключването на преобразуването на картата на възстановената собственост в кадастрална карта, в резултат на което отпадат задълженията на дирекция „Геодезия, картография и кадастър“ по изпълнение на тази дейност.

С преструктурирането на специализираната администрация на АГКК няма да се променя досегашната обща щатна бройка на ведомството, а числеността на служителите в новите дирекции се намалява от 39 на 30 щатни бройки. Останалите 9 щатни бройки от досегашната дирекция се прехвърлят към службите по геодезия, картография и кадастър. По този начин ще се обезпечат ресурсно службите, за да се подобри обслужването в тях.

В изпълнение на изискванията на Закона за киберсигурност и Наредбата за минималните изисквания за мрежова и информационна сигурност се създава длъжността „Служител по мрежова и информационна сигурност“, който е на пряко подчинение на изпълнителния директор на АГКК.

След извършване на изменението общата численост на АГКК от 417 щатни бройки се запазва, като общата администрация на агенцията се състои от една дирекция – „Административно - правно и финансово обслужване“ – 33 щатни бройки, специализирана администрация, състояща се от дирекция „Кадастрална и специализирани карти“ – 15 щатни бройки, дирекция „Геодезия и картография“ – 15 щатни бройки, дирекция „Информационни технологии и пространствени данни“ – 15 щатни бройки, служби по геодезия, картография и кадастър – 334 щатни бройки, както и изпълнителен директор, главен секретар, служител по сигурността на информацията, финансов контрольор и служител по мрежова и информационна сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОСТАВКА

    14 0 Отговор
    Оптимизират - от една правят две!!! Тези вече ни "вземат за мезе".
    Няма такива оптимизации в белите държави. Там се съкращават добре платените нищо неправещи държавни службици!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Нема край

    6 0 Отговор
    Тези или ще са болнични, или в отпуск, или заради Коронавируса няма да работят или още незная какво, сега и това. Може би ще отнеме и някоя друга година. А ние да си чакаме решенията на заявленията.
  • 3 Доволен от жовота

    2 7 Отговор
    Само хейтърските коментари в тоя нет... Много сте зле, кога не е работила агенцията заради корона вируса. Само мрънкане гледаме тук. Идете да работите там и променете нещата, само с мрънкане и хейтене нещата няма да се оправят

    Коментиран от #5, #9

  • 4 10тиГодини

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ОСТАВКА":

    Май не си спомняш, че същите преди 10-тина години централизираха всичко, за да е на едно място и по-удобно за управление... така че важно е движение да има :)
  • 5 Софиянец

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Доволен от жовота":

    От много години не работи,а сега спря тотално.Получих от тях писмо,че ще си получа скицата 14 дни след като се вдигне карантината.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КЕЦ

    3 0 Отговор
    Да не дава Господ да опреш до услугите на Агенциятс
  • 8 vhv

    3 0 Отговор
    Повече и повече безсмислена администрация и с размита безотговорност!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.