Last news in Fakti

3 Септември, 2012 12:34 44 043 17

10-те най-тузарски имоти в imot.bg за август 2012-а

  • imot.bg-
  • лукс-
  • жилища-
  • цени

Луксозни апартаменти и къщи вече могат да се намерят не само на обичайните места – центъра на столицата или южните квартали, както и по морето. Част от собствениците на жилища в центъра на по-малките градове решиха, че биха ги продали по-лесно и на по-висока цена, ако са луксозно обзаведени. Такъв пример, е мезонет от 446 кв.м в идеалния център на Стара Загора. Разположен е в тухлена сграда с локално отопление. Цената е 820 000 EUR.

В същото време някои имоти продължават да търсят новия си собственик над година и половина. Причината е, че продавачите не са склонни да намалят цената. Такава е ситуацията и с жилище на жълтите павета в столицата, разположен срещу Руската църква. Цената е 1 333 500 EUR.

Ако допреди година собствениците на къщи в централите градски части ги предлагаха в окаяно състояние, то към момента се появяват все повече оферти за продажба на реновирани имоти, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти - imot.bg.

 

1. Център (София) – 1 333 500 EUR (виж повече)

Многостайният апартамент е с площ 285 кв.м и се намира в близост до Народното събрание, БАН, БНБ. Има изглед към Руската църква.

2. Бояна (София) – 700 000 EUR (виж повече)

Луксозно обзаведена къща, в която елегантно и плавно са съчетани всички природни материали – камък, дърво и стъкло. Имотът е напълно обзаведен с прекрасни масивни класически, нови, мебели. Дворът е подреден и озеленен по специален проект, ограден с каменно-желязна ограда. Самостоятелен малък апартамент до къщата, с отделен вход, предназначен за обслужващ персонал или гости.

3. ЖП Гара (Варна) – 1 100 000 EUR (виж повече)

Реновирана шестетажна къща в центъра на Морската столица, подходяща за поликлиника, офис, клон на банка, хотел или посолството. Разгънатата застроена площ на имота, който е архитектурен паметник на културата, е 628 кв.м. Намира се в близост до Гаровия площад и пристанището на Варна.

4. Център (Стара Загора) – 820 000 EUR (виж повече)

Мезонетът е разположен на площ от 446 кв.м в сграда в центъра на Стара Загора, построена през 2008 г. Нa първо ниво са разположени просторна дневна, кухня и трапезария, три спални със самостоятелни бани и допълнителна стая-дрешник. На второ ниво се намират спалнята, кухнята, дневната, баня и тоалетна и част от сервизните помещения – пералня, сушилня, склад. Разполага с просторна панорамна тераса и невероятна гледка към града озеленена с екзотична растителност.

5. Център (Варна) – 2 600 000 EUR (виж повече)

Къщата разполага с 8 открити паркоместа. На всеки етаж има отделен санитарен възел. Сградата, чиято площ е 1035 кв.м, е с климатизация, окабеляване, пожароизвестяване и охрана. На ниво сутерен има кафе-бар и складови помещения. Работните помещения са 18 броя. Общите части са с мраморни подови настилки на стълбището, теракот на етажните площадки и парапети от ковано желязо. Работните помещения са с алуминиева вътрешна дограма и стъклени преградни стени и ламинат на пода.

6. Докторски паметник (София) – 2 800 000 EUR (виж повече)

Имотът е архитектурен паметник на културата. Разположен е в близост до БНТ и е с разгъната застроена площ от 700 кв.м. Дворът е с площ 400 кв.м.

7. Иван Вазов (София) – 1 100 000 EUR (виж повече)

Многостайният апартамент е разположен в новата сграда срещу централния вход на Южния парк в София. Разгънатата застроена площ е 390 кв.м. Състои се от пет спални, четири бани, два дрешника. Намира се на комуникативна локация, на кръстовището на бул. „Витоша” и ул. „Бяла черква”. Осигурява едновременно уюта от разкриващата се панорамна гледка на юг към Витоша планина и динамичността в центъра на столицата. Изложение: юг, запад, север.

8. Киноцентър (София) – 1 560 000 EUR (виж повече)

Къща разполага със заведение на партерния етаж. Общата разгъната застроена площ на имота е 1340 кв.м. На втория етаж има апартамент с три спални, кухня, всекидневна с трапезария, кабинет, баня с тоалетна, тоалетна за гости, балкон. На трети и четвърти етаж са разположени четиристайни апартаменти. На последния етаж има жилище с  уникална тераса с 360-градусов изглед - джакузи, барбекю, шатра, шезлонги.

9. Пампорово (Смолян) – 1 900 000 EUR (виж повече)

Къщата се намира в Райковски ливади и е с площ 750 кв.м. Намира се в парцел с площ 13 декара. Намира се на 500 метра от ски пистите в борова гора със собствен асфалтов път.

10. Изток (София) – 740 000 EUR (виж повече)

Пентхаус с площ 423 кв.м и покрита тераса от 182 кв.м. Имотът се намира в сграда със съвременна модерна архитектура, предлагаща на обитателите си напълно нова концепция и стил на живот – 24 часова охрана, просторно фоайе, SPA клуб, закрит плувен басейн.

* При класирането е отчетен не само факторът цена, но и местоположение, близост до национално исторически и културни забележителности, степен на обзавеждане, екстри (джазуки, басейн, луксозни общи части, жива охрана).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стф

    1 0 Отговор
    Номер 2!!! Искам номер 2!
  • 2 Даниел Атанасов

    3 0 Отговор
    Номер 8 страхотна гледка далеч от претъпканият център.
  • 3 veritas

    2 0 Отговор
    по добре каравана някъде в западна Европа отколкото дворец във българия :))

    Коментиран от #11

  • 4 ихаа

    1 0 Отговор
    номер 2 и номер 8 са най-готини! искам ги!!!
  • 5 Владо

    13 0 Отговор
    Някои прекаляват с наркотиците. 2 800 000???????? В Монте Карло цените са по-ниски. В Калифорния, на 60 мили от Сан Франциско, в квартал където може да си оставяш поршето отключено, наемодателката ми продаде над 200 квадрата къща за 600 000 долара (около 400к в Евра). А у нас някакви хора се опитват да продадат сграда в град без никаква инраструктура, в държава от третия свят, пълна с мутри за близо 4 милиона долара???? За толкова пари, можеха поне някоя и друга снимка да направят - 2 снимки с телефон трябва да те убедят да хвърлиш всички тия пари???
    Иначе номер 2 верно е много яка. Ама у нас тия къщи са като майбах по софийсктие пътища - кич и простотия в заобикалящата мизерия.

    Коментиран от #9, #12, #17

  • 6 GAZ BAZ

    0 0 Отговор
    №9 №10
  • 7 ...............

    0 0 Отговор

    @6
    Ина мен най-много ми допднаха 9 и10. Разкошни имоти.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тодор Нешев

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Владо":

    Напълно съм съгласен.Хората в Бг.изкарали парите си с престъпна(а и не само)дейност летят из облаците.С 1 000 000 евро ще си купя сравнително нова къща във Версай.
    Тия луди ли са да искат такива пари,за имоти в държава ,доближаваща стандарта на страните от Африка.
  • 10 Georgi Ivanov

    1 0 Отговор
    Кич, абсолютен кич. Комплексари сме си ние, това личи и от начина по който правим имоти.
  • 11 Иван Белев

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "veritas":

    е.ати песимиста . ще ме скъсаш от смях
  • 12 куку

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Владо":

    Владо; За Калифорния, не знам и не мога да коментирам цени. За Монако си в голяма заблуда; Цените варират между 9000 и 13000е за м2, в Антиб цените са малко по /народни/ от 8000 до 9000е за м2....сметни тези цени по квадратурата на боянския имот и ще получиш цената на имот, находящ се на Лазурния бряг. Лукса навсякъде струва пари,като не ти харесва не купувай.
  • 13 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    ами мойта вип 190-ка с лепенка амг къде е....
  • 14 ВИП

    2 0 Отговор
    Продавам апартамент в идеалния център на Хаджи Димитър.На 5 мин. от идеален център и на 30 сек. от м...ла. На последен етаж. С бинокъл се виждат кубетата на Ал.Невски. Двустаен - 67 квадрата в паметник на културата - панелка от 1970г. Цена 450 000 ЕУР+16 000 ЕУР комисион за брокера/комшийка ми е/. За клиенти с връзки на 4-ти км ще има сериозно намаление. При сериозен интерес от Ваша страна - моля вземете си номерче и изчакайте Вашия ред за оглед.....може и бартер за къща в Лондон.
  • 15 гост

    0 0 Отговор
    Предложи го на тая дето е писала статията,тя е много веща в материята и веднага ще оцени подобаващо имота!!:))))
  • 16 --------

    1 0 Отговор
    Вие си купувайте в Калифорния и Лазурния бряг...За мен истинската находка е мезонета в Стара Загора(от статията)...Е,малко по-скъпо е от Люксембург, но това все пак е Стара Загора...
  • 17 БГ Вежди

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Владо":

    Нанъплно цъгласен; кич и простотия
    правено с мръсни пари, само зяносват и бетонират малкото българска земя !