Last news in Fakti

12 Юни, 2020 16:32 2 723 6

Организират протест пред сградата “Златен Век”

  • златен век-
  • златен рог

Датата не е случайна - това е ден преди делото във ВАС, в което Артекс обжалва акта за временно спиране на строителството от ДНСК

Организират протест пред сградата “Златен Век” - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Инициативен комитет “Лозенец” обяви протест насрочен за 15.06.2020 г. (понеделник) пред сградата “Златен Век” на улица “Златен Рог” №10.

Вижте съобщението на инициативния комитет:

След решението на СГС, в което се отхвърля изцяло иска на Артекс срещу един от членовете ни - Никола Вапцаров - ИК “Лозенец” призовава всички живущи в квартала и всички граждани на София да се присъединят към протестните действия.

Датата не е случайна - това е ден преди делото във ВАС, в което Артекс обжалва акта за ВРЕМЕННО спиране на строителството от ДНСК. Очакваме тази заповед да бъде отменена, тъй като, за съжаление, е умишлено лошо написана от ДНСК.

Настояваме ДНСК да издаде нова заповед, с която спира строителството на "Златен век" на основание изтекло разрешение за строеж, както обещаха премиера Бойко Борисов, Министъра на МРРБ Петя Аврамова, Кмета на София Йорданка Фандъкова и Главният архитект на София Здравко Здравков след протестите преди една година.

Протестът цели и да обърне отново внимание, че предстоящото съдебно дело няма отношение към лансираното от Здравков, Фандъкова и Несторов заблуждение в публичното пространство, че съдът ще се произнесе относно сроковете на изтичане на разрешението на Златен век. Това е умишлено заблуждаване на гражданите на София и е недопустимо!
Контролният орган, който трябва да се произнесе относно сроковете и прилагането на чл. 153 от ЗУТ (така наречената поправка Артекс) е ДНСК.

Поради абдикиране на арх. Иван Несторов от контролните му задължения и брутално погазване на гражданския интерес по случая Златен Век и други емблематични случаи като Алепу и Ай Тауър, за пореден път ще поискаме оставката му.

Също така от ИК „Лозенец“ настояваме ДНСК да изпълни законовите си задължения, без да се опитва да прехвърли отговорността си, и да се произнесе категорично за това кога изтича разрешението за строеж на сграда „Златен век“ и да постанови окончателно спиране на строителството и премахването на незаконно построеното.

С този протест отправяме апел към всички политически партии представени в СОС да изразят становището си за незаконността на Златен век и отговорността на ДНСК за премахването на строежа


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Друга е играта

    5 3 Отговор
    Там става въпрос за стотици милиони, но към момента им трябват статисти.

    Коментиран от #2

  • 2 Мая Манолова

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Друга е играта":

    Никола Вапцаров е толкова съмнителен тип, че не знам кой и с какви очи би застанал до него!!! Ще ми бъде интересно, ще следя.
  • 3 Н. Хаджиева

    6 3 Отговор
    Ако имате да кажете нещо, пишете с цялата отговорност на личност с името си! Няма по-съмнителен тип от този, който се представя за Мая Манолова. Аз ще застана до Вапцаров, защото му вярвам!
  • 4 Реалист

    1 3 Отговор
    Артекс строят красиво, не знам какво им пречи на живущите ако се осигурят достатъчно парткоместа.По добре ли е с години да стои един грозен незавършен строеж ? Държавната машина така рекетира строителите че без нещо нередовно не може да ти се върже масрафа ,а строителите дават хляб на много семейства.Явно има и други интереси.

    Коментиран от #6

  • 5 Илия

    0 1 Отговор
    Протести протести абе спирайте се с тези глупсоти намерете си работа това ,че са ви дали веднъж пари да сте пионка в протеста няма да е всеки път !
  • 6 Аз ще бъда там

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Г-н Реалист, Вие знаете ли къде се намира сградата и че въобще не става на въпрос за парко места? Виждали ли сте как изглежда това безумие на фона на Витоша и квартала?