Last news in Fakti

20 Септември, 2012 18:17 1 972 0

Отчаяните опити на Гърция продължават

  • гърция-
  • имот-
  • продажба-
  • наем-
  • криза

Опитите на южната ни съседка да намали дълга си чрез продажбата на недвижими имоти продължава. Първо гръцкото правителство реши да продава острови. Дали, защото цените бяха високи или поради липсата на интерес към подобни имоти, значителни финансови постъпления от тази идея нямаше. Последва решението, 40 острова да се отдадат под аренда за срок от 50 години. Приходите обаче и от това не се увеличиха. Последва решение част от сградите, носещи културното наследство на Гърция, да бъдат продадени. Резултатът също не е впечатляващ.

Най-новата идея на гръцкото правителство е продажба на държавни имоти зад граница. В списъка са включени обекти като резиденцията на гръцкото консулство в Лондон, както и няколко офис сгради в Брюксел и Белград. В британската столица имотът е с разгъната застроена площ от 950 кв.м. Той е построен в района на Holland Park преди 115 години и е във Викториански стил.

На територията на южната ни съседка също могат да бъдат купени интересни имоти. Атрактивно предложение е бившият царски дворец, разположен недалеч от Атина. Той може да бъде купен или нает. Същото се отнася и за двореца Tatoi. Някога той се е използвал като основно жилище от царското семейство до 1967 г., когато то е принудено да напусне страната. Около двореца има горичка и 40 малки постройки, конюшни и гробище, в което са погребани гръцки монарси живели до 1880 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА