Last news in Fakti

26 Юли, 2020 09:21 7 377 35

Заработи нова атрактивна зона в София (СНИМКИ)

  • аквапарк-
  • възраждане-
  • софия

Аквапарк "Възраждане" се разпростира на 25 декара

Заработи нова атрактивна зона в София (СНИМКИ) - 1

От 27 юли в София започва да работи аквапарк „Възраждане“. Аквапаркът заедно със закрития басейн са разположени в новия парк Възраждане с площ 75 дка в кв.“Зона Б-5“.

Закритият басейн работи за граждани от 17 юни и вече има над 1600 посещения и 150 закупени абонаментни карти, а от тази седмица ще има възможност за посещение и с карти „Мултиспорт“.

Външната зона включва развлекателен басейн с дълбочина 140 см, хидромасажен басейн с дълбочина 90 см, два детски басейна и бебешки басейн с дълбочина 20 см. Има открит външен бар и 300 шезлонга с чадъри.

От 27 юли при слънчево време водните пързалки и откритите басейни ще посрещат посетители. Той се стопанисва от „Софийски имоти“. Деца до 90 см влизат безплатно с придружител, пенсионерите получават 30% отстъпка от цените.

Комплексът ще работи съобразно всички изисквания и мерки за безопасност, дадени от РЗИ за спазване на дезинфекция във връзка с епидемичната обстановка.

Парк "Възраждане" бе изграден като изцяло нова паркова територия в града. За всеки от имотите Столична община водеше съдебни дела през последните години, с които спаси и запази територията за обществено ползване. Освен зелените площи и алеите, част от него е спортния комплекс „Спортна София 2000“.

Заработи нова атрактивна зона в София (СНИМКИ)

Заработи нова атрактивна зона в София (СНИМКИ)

Заработи нова атрактивна зона в София (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 26 Отговор
    90 см дете, дали може да ходи още?🤔

    Коментиран от #24

  • 2 Вие си знаете...

    24 15 Отговор
    Колкото повече ХЛОР , толкова повече ПАРИ! Иначе всичко е "грижа за столичанина"и неговото здраве...

    Коментиран от #5, #8, #13

  • 3 Гост

    55 9 Отговор
    Браво! Най - после нещо хубаво за София и гражданите, а не поредния затворен комплекс с апартаменти, офиси, гаражи....
  • 4 az #МУТРИ, ВЪН!

    38 17 Отговор
    Що пара се открадна оттук!

    Коментиран от #10

  • 5 Гост

    15 10 Отговор

    До коментар #2 от "Вие си знаете...":

    Гроздето е кисело май, а?
  • 6 Бою

    25 8 Отговор
    Оставка кога 😂
  • 7 Браво

    43 0 Отговор
    А с Мария Луиза какво става?Е така пустее там
  • 8 Браво

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Вие си знаете...":

    На крива ракета,нали знаеш?
  • 9 Всичко

    18 6 Отговор
    в името на ПАРИТЕ !
  • 10 Гост

    39 11 Отговор

    До коментар #4 от "az #МУТРИ, ВЪН!":

    Уникални хейтъри пишат тук! Ако бяха за строили с нови кооперации, щеше да има вой до небесата, ама не, направиха басейни и спортни площадки, и кр е гените пак са недоволни! Кво искате, овощни градини или поле с домати? Ама пак ще плюете, че някой друг ще бере и ще прибира парите?

    Коментиран от #12, #14

  • 11 бай онзи

    20 9 Отговор
    130лв на месец карта или 15лв на посещение. Някой адски гениален е правил ценообразуването
  • 12 Софиянец

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Браво за коментара!
    Иначе не е лесно и просто да опонираш на платени тролове, кретени и дебили, които живеят с мотото "всяка гадост ми носи радост"...
  • 13 Червен изрод

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Вие си знаете...":

    Май в празната ти тиква кънти само думата пари. Наказанието за такова нещо е да нямаш пари. Точно това се случва май, щом злобееш така.
  • 14 az #МУТРИ, ВЪН!

    15 8 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Искам да няма двойни стандарти! Законът да е един за всички и всички да са равни пред него! Ето това искам и нищо по-малко! Защото за подобни зелени площи и градинки в Младост сготвиха кметицата! Ама тя не е от ГЕРБ! А всичко, което не е от ГЕРБ под ножа....
  • 15 1111

    7 3 Отговор
    Хората които са недоволни и вечно мрънкащи за всичко са губещиОсобенно когато нищо не могат да променят Врвмето минава. живота им си изтича между пръстите и мищо не може да ги зарадва.Такива хора като се разболеят от нелечима болест разбират кое е важно в този живот и започват да се радват на всичко
  • 16 Общинско!

    9 7 Отговор
    Нали е общинско строено с нашите пари какви са тези цени!? Има зор да го избият по бързо и после ще е безсплатно или като го избият ще ги вдигнат още!? Има ценообразуване в белите държави да го видят как е има отстъпки при групови посещения има маси, столове, барбекюта за сяободно ползване и пикник! Какво са направили нещо с което да ни щавят платено от нас не разбирам просто...
    Вместо да отидем там трима или четирима за тези оари с яденето и транспорта ще си направим пикник съвсем спокойно около река или водоем и поне тинясалия въздух от центъра на София няма да дишаме най малко!

    Коментиран от #17

  • 17 Бай хой

    11 5 Отговор

    До коментар #16 от "Общинско!":

    Ей тва нашенеца си пбича бай тошо и те тава е! Чуе ли публично значи безплатно. Ама после изисква - чистота, обслужване, ниски цени на пиенето(че иначе ще тика патрончета в банския) и накрая ще намери връзки да влиза безплатно и да се хвали пред целия вход.
    Сериозно редовно минавам край него и чакам да го пуснат та да идем с децата, софия има мужда от такива неща , а не мол с 3д кино и макдо.

    Коментиран от #22

  • 18 Госта

    8 5 Отговор
    Тъжно е сиромахомилството на една част от коментиращите. Комунистическо или анархистично отношение към парите. Но в истинския свят ползването на онова, направено с пари, струва пари. И това, че някои от вас си плащат данъците не им дава право на безплатно ползване
  • 19 СМЕХУРАНА

    9 0 Отговор
    25 декара 75 декара????!!!!
  • 20 Жоро

    8 9 Отговор
    За един ден в това сборище хвърляш пари колкото за три дена на морето
  • 21 Valio

    6 7 Отговор
    Махай се фЪндъкова.........измет
  • 22 Общинско!

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Бай хой":

    Къде е обшествения интерес бе пич. Печелим само, пе са взели едни пари усвоили са 80% с 20 са го постеоили и сега дране какво получаваш срещу 15лв вход!? И вода не мо еш да си вкараш трябва да я купиш от там 4 съботи в месеца с децата ще ти се яържат половин море и жена ти да е с вас! Кой говори за безсплатно за това ще ходят и общински пари няма да се поддържа само от вход щото като идеш ще разбереш колко мислят като теб няма кой да им иде освен кифлите за тен децата с 30% отстъпка и някой като теб да си ги гледа ама без жената, че и тя 15 кинта отиде обяда на децата ти и без ще минеш!и защо да няма баржекюта за ползване никой не говори за алкохол просто да си приготвиш сандвичи или да изпечеш една тарелка кюфтета на въглени щото е трудно в апартамента да опиташ тоя тип скара! Все излиза демократ баровец със сто лева надница естествено да я изхарчи за деня на обществения басейн в името на децата ама не всички мислят като теб евроатлантико!

    Коментиран от #25

  • 23 Йозеф

    14 2 Отговор
    За аквапарка цените са 24 кинта на калпак над 130 см, за събота, неделя и празници, при посещение преди 15ч. Семейство с 2 тийна трябва да даде 96 лв вход, и още 4 кинта за хавлии, та точно 100. Включени са шезлонг и чадър в тези 24 кинта. И слагам още 100 кинта за консумация вътре на заведенията. Всичко е точно, освен това, че аквапарка е на криво място в София. Но нищо, ще поседи 2-3 години на загуба, после ще го дадем на наши хора без пари. Само за сравнение - за 60 кинта стигам до Ставрос, а за останалите 70 евра правим хубав обяд 4 човека, или ядем по 4 гироса със свинско, кола и картофки на плажа, примерно.

    Коментиран от #26

  • 24 Натали

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    80 см е размвр 9-12м.86 е за година, година и половина. Разбира се, че може да ходи. Това е 2 годишно дете.
  • 25 Бай хой

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Общинско!":

    Казвам само че за да се поддържа се искат пари. Не съм ходил но изглежда че има хубави пързалки което си заслужава 100 лева. Ок отиваш на кино с децата и пак заминават 50-100 лева, но няма вода пързалки и тн. Това казвам аз че хубавото си струва. А да се палят там ббкюта мисля че е абсурдно. Ще дойдат селяните от зоната и надежда и ще стане като на циганска сватба. Ти вода и сандвичи може да си носиш няма кий да те спре. Не съм атлантик просто по навик първо плюете после мислите. Не всичко дет хвърчи е от герб/бсп ако ме разбираш. Ще го посетя и ще ти пиша реални впечатления.

    Коментиран от #29

  • 26 Бай хой

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Йозеф":

    Ми ходи си на ставрос ве пич. Освен с октоподите и рибите с друго гърция не ме привлича. Да не говорим че е пълно с бг, сърби, румънци и макета. У нас има страхотни места за същите пари. Така че всеки си знае.

    Коментиран от #32

  • 27 Петер Брьогел - Стария

    5 4 Отговор
    Какъв дял от този комплекс е на Хунтата ? Или направо целия си е техен ? Що шкафчета с евро и злато чакат.....леле мале !
  • 28 кърти и вози комунисти

    4 5 Отговор
    Браво на Фандъкова и ГЕРБ!!!
  • 29 Общинско!

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Бай хой":

    Бъди жив и здрав и ти и всички в къщи! Всеки има право на избор но народа така се е скъсал, че до 3/5 години няма да работи с тия цени и ще се превърне в София ленд или къпалнята Мария Луиза която е на най доброто място за аква парк в София и марочно е превърната в руини

    Коментиран от #30

  • 30 БасейнЛиБе

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Общинско!":

    Много сте прави - това е същата политика, която в момента няма пари да поддържа стари пътища, но успоредно на старите, строят нови. И успередно с това се оправдават, че парите грам не им стигат и трябва да въведат нови такси и системи за събира на таксите ... превръща се в една безкрайна гонидбаа, от което само се измислят и повишават таксите за нормалния гражданин.
    Същата политика, затваря Мария Луиза и застроява друг басейн. Или пък да бяха пооправили София ленд какато казаха, вместо да го застрояват и него с блокчета в задния край.
  • 31 бай Пешо

    2 2 Отговор
    Съдебни дела за ИМОТИ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ! Партизани, завземат и крадат, което има хареса. Хунтата казва, че е от национално значение и делота е спечелено.
  • 32 Йозеф

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Бай хой":

    Давам Ставрос като най-елементарен бърз пример, Неа Врасна, Аспровалта - там е на едно около Орфански залив и е близо. Аз съм минал нашето бетонсюргюнморе и не намирам страхотни места, всичко е презастроено и мърляво, за парите не говорим, преди беше пълно с българи, румънци и макета, от 13 години не съм ходил, освен по работа. Но пък всяка година Гърция ме изненадва още и още, спокойствие, красота и наслада. Нямам идея дали някога ще успея да обиколя всички плажове и острови там.... Този аквапарк е поредната глупост на непосилна цена, чисто като маркетинг. Първо, 80% от софийската популация немат пари да отидат там. Второ, тези които имат пари няма да ги дадат в този аквапарк, защото не предлага нищо, което да покрива цената и да е привлекателно, а локацията му е крива. Трето, аквапарка може да работи максимум 4 месеца в годината, което води до ниска ликвидност и никаква възвращаемост. До тук масрафа е 9.54 млн лв, освен ако не изникнат още непредвидени разходи. Този обект НЕ МОЖЕ да се самоиздържа, нито да изплати инвестициите в него по тази ценова схема, но точно такава е идеята :)
  • 33 бай Пешо

    2 2 Отговор
    Йозефчо, много ни се изхвърляш нещо. Те другиге освен теб, трева пасат, нали? Голяма работа си, като ти четем фуканиците. Кой знае и ти от коя паланка си изпълзял.
  • 34 Garrincha

    1 0 Отговор
    Тонке, общо 100 декара излиза аквапарка, нали ? И ти, с интервю си избирана !
  • 35 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА ! - казали древните римляни......