Last news in Fakti

8 Септември, 2020 16:47 2 686 0

Google се отказа от ключова сделка

  • ирландия-
  • google-
  • офис-
  • сделка-
  • отказ

Компанията обърка пазара на офиси в Дълбин

Google се отказа от ключова сделка - 1
Снимка: Shutterstock

Alphabet Google се отказа от плановете си да наеме офис от 18 766 кв.м, в който трябваше да настани 2000 свои служители. Ако сделката се беше реализирала, то тя щеше да е сред най-големите в сегмента в Ирландия за текущата година.

Компанията си беше избрала работни площи в Sorting Office, разположен в близост до южните кейове на Дъблин. „След дълги обсъждания Google реши да не финализира сделката“, каза говорителка на компанията. Технологичният гигант не уточнява защо е избрал да се откаже от сделката.

Google е сред ключовите клиенти на пазара на офиси в ирланската столица, като наема хиляди служители и заема офиси около т.нар. "Силициеви докове".

Компании като Twitter, Google и Facebook спомогнаха за съживяването на страната след срива на имотния пазар, а чуждестранните инвестиции помогнаха за изграждането на офиси и апартаменти. През второто тримесечие обаче компаниите са наели едва 9885 кв. м офис площи в Дъблин, което е най-ниското ниво от началото на воденето на статистика от консултантската компания CBRE.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА