Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 13:55 4 271 11

Истанбул с ключова инфраструктурна връзка

  • истанбул-
  • метро-
  • летище-
  • строеж-
  • пускане

Метро ще свързва центъра на мегаполиса с новото летище

Истанбул с ключова инфраструктурна връзка - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Новата метролиния, която ще свързва центъра на Истанбул с новото летище та мегаполиса, ще бъде открива през април 2021 г., съобщи турския министър на транспорта и инфраструктурата. Адил Караисмаилоглу извърши инспекция на изграждащия се участък от подземната железница и заяви, че частта от Кагитане до аеропорта ще бъде първа открита, а втората част ще заработи през 2022 г.

„В момента 4500 служители работят за завършване на проекта. С приключването на текущите проекти, метро мрежата на Истанбул ще достигне 324 километра “, каза министърът. Новата линия ще превозва пътниците от Гайретепе, в Шишли от европейската страна на Истанбул, до новото летище за 35 минути. Участъкът ще е с дължина 37.5 км и включва 9 станции и ще бъде най-бързия в страната, по който мотрисите ще се движат със 120 км/ч. Очаква се линията да обслужва около 600 000 граждани и гости на Истанбул на ден и значително да намали наземния трафик в града.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 120 км/ч

    6 42 Отговор
    Няма начин, ще дерайлира още на изпитанията! Турците са много назад в технологичната жп структура! Освен ако извикат от чужбина специалисти, иначе не мой да стане!

    Коментиран от #4, #5, #11

  • 2 Подкрепа

    23 1 Отговор
    Не мой стане тука ,там само седи и гледай какво правят
  • 3 Капиталист

    6 2 Отговор
    Турция се усети навреме и намери начин да задържи младите у дома. Български мюсулман мо да намери работа в цела Европа. Турския шофьор е склонен да работи за много по- ниска заплата. Освен това Турция ползува трудовия ресурс на милиони емигранти , всеки от тях получава автоматично турски паспорт и се хваща да работи съобразно квалификацията си. Умните,красивите,високите вливат свежа струя в икономиката. Прави се всичко възможно да не бъдат приети в Европейски съюз. Незачитане на демократични ценности и мн други. При това положение младите не могат да се юрнат на гурбет!
  • 4 Рошко

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "120 км/ч":

    Ти със с твоята злоба си бил и ще бъдеш мн по напред от тях, да им е честито на комшиите, и си погледни локо отзивите на бдж-дето всяка седмица се самозапалва по гарите

    Коментиран от #6

  • 5 Ами

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "120 км/ч":

    Ами да повикаме от България, те само кафенето и цигарката, и малко да се почесат, и айде, пак утре 😅😅 Турция са много по напред от нас
  • 6 Аз не съм напред бе!

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    Ама за да се движи със 120 км, са необходими технологии дето не са стъпвали на Балканите!

    Коментиран от #8

  • 7 Osman

    11 2 Отговор
    Браво на комшиите!За прокопаването на тунела използват собствено производство техника!Мотрисите които ще се движат и релсите които ще се полагат също са собствено производство!
  • 8 Я прочети за скоростният влак

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аз не съм напред бе!":

    От Истанбул да Анкара при мате :))))
  • 9 А сега де...

    17 0 Отговор
    Колко от вас знаят, че най-старата подземна градска железопътна линия в Истанбул е „Тюнел“, която влиза в експлоатация на 17 януари 1875 г. Това е втората най-стара подземна градска железопътна линия в света след Лондонското метро, построено през 1863 г., и първата подземна градска железопътна линия в континентална Европа. Кога ще ги стигнем....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да бе

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "120 км/ч":

    Дали са назад, като гледам града им и инфраструктурата, едва ли си прав.