Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 15:14 2 449 6

Половината столичани живеят до пешеходни зони

  • софия-
  • пешеходни зони

69% от жителите на София живеят в рамките на 1 километър от образователни и здравни заведения

Половината столичани живеят до пешеходни зони - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

53% от жителите на София живеят в рамките на 100 метра от улица, парк или площад, където няма движение на автомобили и е пешеходна зона.

Това показва проучване на американската неправителствена организация Институт за транспортна политика и развитие, което представя най-проходимите градове в света.

Изследването разкрива още, че средно жител живее в квартал от 5689 души на квадратен километър. Средно в София има по 68 блока на квадратен километър.

69% от жителите на София живеят в рамките на 1 километър от образователни и здравни заведения.

В проучването като най-проходими градове се посочват Париж, Богота, Лондон и Хонконг.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПКП

    8 0 Отговор
    Ходете пеш бе!!!
  • 2 Верно ли

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: че средно жител живее в квартал от 5689 души на квадратен километър????? Ъъъъ??? Ингилизова, за кво ти плащат???
  • 3 Гост

    1 1 Отговор
    Както са я подкарали управниците скоро няма да сме в подобни класации.Презастрояване и коли на всякъде. А паркове,градинки и пешеходни зони ще са мечта.
  • 4 Реститут

    2 5 Отговор
    Аз живея на 30м. от пешеходната зона на бул. Витоша в луксозен апартамент. Но не се разхождам с плебса по "Витошка". Много е селско! НДК градинката ми е на 100м. от входа, но итам се разхождам! Предпочитам да се кача на Мерцедесът и да излезна на разходка извън София- на Витоша, на някой манастир и на чист въздух, и да похапна с парите от наемите, които взимам.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хаджи Хаджи Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реститут":

    А дрогата в къщи ли ти я носят!?