Last news in Fakti

21 Декември, 2020 13:45 2 191 4

По-лесен достъп до ипотечно кредитиране

  • франция-
  • ипотечен заем-
  • жилищен кредит-
  • условия-
  • промяна

Франция занижава изискванията към кредитоискателите

По-лесен достъп до ипотечно кредитиране - 1
Снимка: Shutterstock

Франция ще облекчи условията за получаване на ипотечен заем с цел подпомагане развитието на пазара на недвижими имоти, и в частност на купувачите на първи дом. Наскоро френските власти се сблъскаха с натиск от страна на някои строителни предприемачи, ипотечни брокери и банки, които призоваха за отслабване на мерките при стандартно отпускате на жилищен кредит, с цел подпомагане на сектора.

Висшият съвет за финансова стабилност реши, че месечната вноска по заема може да достигне 35% от месечния доход на кредитополучателя. Към момента този показател е 33%.

Регулаторът също така увеличава и максималния срок на ипотеката от 25 на 27 години.

Промените влизат в сила в средата на 2021 г. Дотогава те са само препоръчителни, а не задължителни.

След резкия спад на сделките от средата на март до средата на май, ипотечното кредитиране отново отчита ръст на фона на ниските лихви по този вид кредити. През октомври лихвите по жилищните кредити достигнаха исторически ниски нива. През втория месец на есента те се увеличиха до 5.5% на годишна база.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 След празниците

    1 4 Отговор
    парите ще изгубят своята стойност.

    Коментиран от #2

  • 2 Хо хо хо

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "След празниците":

    Това отдавна трябваше да стане
  • 3 Като те тръшне короната

    7 0 Отговор
    Като те тръшне коронавируса пари залечение ли, за кредит ли !!?? Хайде и децата и жената на улицата като не можеш да изплащаш жилището !!!!
  • 4 Като те тръшне короната

    5 0 Отговор
    Като те тръшне коронавируса пари за лечение ли, за кредит ли !!?? Хайде и децата и жената на улицата като не можеш да изплащаш жилището !!!!