Last news in Fakti

25 Януари, 2021 20:43 6 565 28

Комисия проверява пропадане на блок край метрото

  • блок-
  • пропадане-
  • метро-
  • сухата река-
  • хаджи димитър

Сградата се намира в столичния квартал "Сухата река"

Жители на столичния квартал "Сухата река" се оплакаха от леко пропадане на блока им. Има щети и в два от апартаментите, а собствениците предполагат, че може да има връзка с надигането на релсите при метростанция "Хаджи Димитър". От Столичната община започнаха проверка. Движението на метрото по третата линия между станциите "Театрална" и "Хаджи Димитър" все още е спряно.

Блок 208, вход В, столичният квартал "Сухата река". В един и същи ден живущите в два апартамента на 11-ия етаж осъмват с повдигнати плочки в домовете си. "Станах, дойдох в хола и констатирах, че плочките се бяха надигнали и просто се движеха под мен", разказа Константин Чернев, цитиран от БНТ. Повдигането на плочките съвпада с надигането на релсите в метрото. Дали обаче това е причината, все още не е ясно. "Ремонт ще си предприема да го направя, защото опасността да се счупят плочките е голяма", допълни Чернев.

Ситуацията в съседния апартамент е сходна. Макар щетите да не са толкова големи, подът е повдигнат и в дома на Храбър Смочевски. Живее в този апартамент от 20 години. Преди около седмица установява, че плочките в трапезарията му са надигнати - в същия ден, когато и тези на съседа му Константин. Подобно нещо се случва за първи път и при двамата. "Как да се почувствам, като знам, че ремонт ме чака. Въпреки че имам застраховка, но не знам застрахователят как ще реагира, той ще иска някакво обяснение от какво е станало, а кой ще ми го даде, не знам", коментира Смочевски.

Представители на Столичната община провериха и двата обекта. От там съобщиха за "По света и у нас", че след огледа на място от екип на общински строителен контрол е съставен констативен протокол. Проверява се документацията на сградата. След проверките ще се установят причините, довели до проблема. "Въз основа на получени сигнали от граждани е изпратена проверка на място от екип на общински строителен контрол, който е направил оглед на място. Проверява се и документацията на сградата. След проверките ще се установят причините, довели до проблеми с плочки и паркет в два от апартаментите на 11 етаж", казват от Столична община.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А такааааа

    75 8 Отговор
    Поредното чудно творение на Баце

    Коментиран от #5

  • 2 Боко срутището

    72 10 Отговор
    От ГЕРБ толкова, но пък от сърце!
  • 3 Последния Софиянец

    56 8 Отговор
    Поздрави от Орлов мост!Тоя блок го знам .Той е нов.Оставка и ЗАТВОР!

    Коментиран от #9, #17, #18

  • 4 Behemoth

    45 6 Отговор
    Страната на чудесата!
  • 5 Дебил

    37 4 Отговор

    До коментар #1 от "А такааааа":

    Верно чудно.Само два апартамента от цял блок !

    Коментиран от #8

  • 6 Шпек

    10 23 Отговор
    По тъпа и неправдоподобна история не бях чел,но във Факти винаги има първи път като знам колко е умственият багаж на дописниците тук.Така,инспектори от Столична община направили проверка на забележете—“Обектите”.Апартамент не е обект бе а частна собственост и г-н Храбър Смочевски е в пълното си право да извади “смока”и да го навре на проверяващите къде??.....у газо естествено.
  • 7 Made inBulgaria

    22 3 Отговор
    Сега също като миналата седмица със пропадналия път:"Така лошо са го построили комунистите"
  • 8 Клепар

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "Дебил":

    Щото са “повдигали” релсите в метрото.Хитро,а?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Bomber Command

    11 8 Отговор
    Тези грозни блокове когато и да ги съборят все ще е късно
  • 11 Наглецо

    13 4 Отговор
    Наводнили се тез двамката шмекери и воала , релсите на метрото им повдигнало паркета и плочките !

    Коментиран от #12, #26

  • 12 Последния Софиянец

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "Наглецо":

    Не са само релсите.Вече цяла седмица копаят денонощно огромни ровове.Вадят огромни изгнили тръби.Явно през тях е минавала реката където е покрита.
  • 13 Nik

    7 5 Отговор
    Надигнали са се, защото са лепени от ктай до край без да се остави луфт между стената и псшедната плочка. От топлото се разширява керамиката и напрежението ги отлепва от пода! С ламинат паркета е същото пренавиш ли го се издува по късно, от влагата в помещението!

    Коментиран от #28

  • 14 Поставените лица

    5 1 Отговор
    Понеже си имаме поставени Инжинерчета, не чак толкова умни(опитни)повярвали си,роднини на някой БОГаташ.
  • 15 Борат

    2 8 Отговор
    В кв.Изгрев има един висок блок,строен при социализма. След построяването му започва да се накланя без метро и строят Т-образно друг залепен за него. Блока и сега си стои,но при соца никой не смееше да критикува правителството,защото изпращаха на един остров на Дунава.

    Коментиран от #20

  • 16 Не бой ся

    1 8 Отговор
    Има предпроектно проучване, геодезия на терена,проектиране,обществени поръчки и строителство от фирми спечелили поръчките. Някой по веригата е сгрешил, Бойко не е слънце да огрее всяка дупка, а трън в червени, лилави и провалени задни части на човешкото тяло.
  • 17 Бире

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Последен селянин в София, тренирате ли целувките на Станишев и Местан. След изборите може да не се наложи само да се целувате за да свалите Бойко, а малко и в кревата въргалчета.
  • 18 Бире

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Последен селянин в София, тренирате ли целувките на Станишев и Местан. След изборите може да не се наложи само да се целувате за да свалите Бойко, а малко и в кревата въргалчета.
  • 19 До 13

    8 0 Отговор
    20 години защо не са се отлепяли, ако е от луфта?

    Коментиран от #21

  • 20 Умен

    0 7 Отговор

    До коментар #15 от "Борат":

    Абе и аз им обеснявах на тукашните мизерабли, че старото строителство не е качествено, а те само минуси шляпаха.
  • 21 Умен

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "До 13":

    Може да са ги налепили октомври-ноември. Времето беше топло и позволяваше ремонти.
  • 22 Петко

    2 1 Отговор
    Няма нищо общо метрото. Блокът улагя с годините, плочките са лепени без фуги и без лепило за плочки. Лепени са с цимент и смес с С200. Ще си ги подменят и готово. Няма няма наводняване също.
  • 23 Ще пропадне като блока в Тутракан

    3 0 Отговор
    Всичко е от качествено строителство !!! Ще стане като блока в Тутракан който пропада !!!
  • 24 Комуникативно място

    4 0 Отговор
    Комуникативно място в близост до спирка на метро !!!! Хайде честито !!!!
  • 25 Ще пропадне като блока в Тутракан

    4 0 Отговор
    Всичко е от качествено строителство !!! Ще стане като блока в Тутракан който пропада !!
  • 26 :D:D:D

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Наглецо":

    Тези колко са прости.То метрото се разпада те за някакви плочки се оплакват. На вас пожелавам да разберете защо хората не харесват партия герб.По наи интересния начин.
  • 27 Дайте да дадем

    0 0 Отговор
    На това му се вика колатерална пропагандна помощ от некадърни крадливи строители и плочкаджии на блока за оправдаване на некадърното и крадливо изграждане на метрото! Без да са мръднали на 1-ви, 2-ри, ...... 10-ти етажи, плочките се повдигнали точно само на 11-тия етаж (т.е. ок. 30 м над нулевото улично ниво), а и релсите се повдигнали на ок. 30 м под нулевото улично ниво, нали?! Що не напишат кога е построен и кой е строителя и плочкаджията на блока - да не се окажат под една партийна шапка със строителя на метрото?!
  • 28 БКП разгепване

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Nik":

    Те мозайките в баните, коридорите, стълбищата на нашия блок (строен 1932г.!) са без фуги за температурно зарширение, но не са се напукали, нито издули, нито надигнали вече 90 години и са съвсем съвсем малко износени! Може би защото са ги правили с обикновен качествен цемент, пресят промит пясък и мозаечни камъчета без арматурна мрежа със шлифоване на ръка! Без ''Hi-Tech" "супрер" лепила, смеси, сухи разтвори без обозначение на съдържанието, но на баснословни цени! А имаме цял бюрократичен държавен сертификационен институт за качеството на строителните материали (вкл. състава и качеството на бетона от бетоновите възли - до един свързани в "бизнес"-катуна на БКП-ГЕРБ!), в които явно само организират и сертифицират рушвето-набирането!