Last news in Fakti

9 Февруари, 2013 21:33 21 577 18

По-изгодно е на Канарските острови

  • испания-
  • канарски острови-
  • цени

Дали да си купите имот в Испания или на Канарските острови? Отчитайки кризата в Испания, то много биха сметнали, че е по-изгодно да придобият имот на архипелага. В действителност обаче се оказва, че средните цени на имотите от вторичния пазар на Канарските острови са със 17.2% по-ниски в сравнение с тези в Испания. На архипелага средната цена на квадратен метър е 1564 EUR, докато в Испания – 1890 EUR.

По този начин Островите се нареждат на пето място сред испанските територии по най-евтини цени на имотите. Най-скъпият град е Лас Палмас де Гран Канария. Там средната цена на квадратен метър жилищна площ е 1782 EUR, а най-достъпното място за покупка на имот е St Lucia de Tirajana – при средно ценово равнище от 1075 EUR/кв.м.

Цените на имотите на Канарските и Балеарските острови са най-стабилни, независимо от кризата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gosho

    3 1 Отговор
    след около 10 години ,самолетните билети ще бъдат лукс, и тогава ще е по добре да имате имот на луната-защото поне ще можете да си го гледате с далекоглед...

    Коментиран от #2

  • 2 waza

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "gosho":

    На снимка не става ли?
  • 3 :-)

    1 0 Отговор
    Поредната статия за чесане на езици :-) Само допреди 5-ет години когато живеехме на Тенерифе(един от Канарските о-ви),цените на 3-ри стайни по около 100кв/м жилища бяха по 80-90000е. И имайки в предвид,че работа почти няма,та да не кажа и няма (все пак се изхранват от туризъм,който вече липсва) си представям в момента какво е !
    http://www.milanuncios.com/venta-de-apartamentos-en-san-isidro-de-abona-tenerife/apartamento-de-tres-dormitorios-79290248.htm
  • 4 hienata

    0 0 Отговор
    До коментар #3 от " :-)":

    Щом си живял там, няма начин да не знаеш за ежемесечният гей парад "прайд" . Дестинацията е известна сред "обратните" , а те повечето са богати, така че туристи там не липсват. Друг е въпроса дали някой нормален би си взел имот там.
  • 5 Испания

    2 0 Отговор
    Излиза , че въпреки, че няма работа, то цените на имотите са доста високи.
  • 6 varna

    1 0 Отговор
    ах канарите, обичам ги.
    след три седмици съм пак там, този път на ланзароте.
    ако не бях от бг никога нямаше да отида на нашето черноморие.
    като климат, плажове, цени просто няма база за сравнение.
    за мен наи хубавия остров е фуертовентура заради плажовете, а иначе всички са красиви даже много красиви.
    цените на имотите са по евтини от бг даже много по евтини, давал съм примери тук в форума.

    Коментиран от #9

  • 7 от далеч

    0 1 Отговор
    Да не забравяме и колко м...ли се заселиха в Испания в последните 3-4 години. Има места и квартали където хората и гратис не отиват да живеят.Столипиново и факултета са направо приказка пред някой квартали на Барселона , Мадрид и Валенсия
  • 8 ИРАКЛИ

    0 0 Отговор
    1500 ЕВРО М2 за ваканционен имот на Канарите!е това няма сравнение с нашето състояние на Н.И........НЕЩО НЕ СЕ ПОЛУЧАВА!
  • 9 bubblehead

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "varna":

    Аксаковски съвсем откачи... как е по-евтино на Канарите бе байно!? Хората ти казват средна цена 1800 евро/м2 , докато у нас в Слънчев бряг на първа линия се купува по 800 евро/м2 за средно не ми се мисли сигур няма 1/3 от канарското средно ... Алоооо па откачи ! Нерде Аксаково нерде Андалусия !

    Коментиран от #10

  • 10 от далеч

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "bubblehead":

    Те искат ама кой им ги дава. Има обяви които стоят от 5-6 години по сайтовете. А пък тука има доста по-вече измет и м...г..а..ли отколкото в България.
    Аз като се прибера в България отпуска ми е голям кеф да гледам нормални и бели хора.
    Тука има квартали с цигани от цял свят-тукашни, нашенски, румънски, унгарски, полски, като добавих и мароканците,индийците,пакистанците,африканците да ти е КЕФ да живееш в тия квартали и да са ти съседи. А пък в Андалусия има най-много м...г...а..ли на човек от населението

    Коментиран от #11

  • 11 bubblehead

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "от далеч":

    от далеч , точно за това пиша и аз. Тия тежко индиоктринираните нашеснки провинци алисти (ака Аксаковския) не познават света ( за да знаят че е същата кочина като Бългатрия че и по-зле има дори в така наречения цивилизован свят ... ) та като чуят цени за някъде ниското им самочувствие ги подлъгва че е нормално нашите имоти да ги даваме без пари за 1/10 от цената по света ... ей така що сме най-бедни, най-корумпирани , най-нещастни ... на тоя свят , нищо че куриозно живеят в една от най-урбанизираните държави в света без да го знаят ... ха-ха-ха!

    Коментиран от #12

  • 12 аз

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "bubblehead":

    Абе как не те е срам да говориш за нещо на което никога не си стъпвал!?
    Бил съм там и мога смело да кажа че цените и на храната и на живота са много по добри от тук в БГ.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 1111

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "аз":

    И там ли си бил бе,бездомник...хахаха...И откъде просяк като теб знае цената на храната? Чак и ,,цената на живота,, знаел...хахахахахаахаха...Колко им е данък смет бе?...а застраховката на имота която е задължителна?

    Коментиран от #14

  • 14 аз

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "1111":

    Ти можеш само да мечтаеш за местата където съм бил!
    Имаш ли пари да си подариш поне един пакет за пълен пансион на нашето черноморие или чакаш промоция някаква!???
  • 15 bubblehead

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "аз":

    Бил съм там и мога смело да кажа че цените и на храната и на живота са много по добри от тук в БГ.

    -----------------------------------------------------

    азко, а лазаня да си ял случайно като си бил по запада навсякъде ? ха-ха-ха! Кафа от тия наши обудалени чичета дето не могат да си платят сметката за тока и си го предстваят запада като победилия комунизъм където има и за тока и за парното и за кабелната (да гледат СКАТ) и колкото си искат кисело мляко и хляб могат да си купят западните пенсионери с техните пенсии ... ха-ха-ха!

    Коментиран от #16

  • 16 аз

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "bubblehead":

    Какво ти пречат хората които протестират!?!??
    Какъв се явяваш??? Мерило за невежест или изгряващ неориентиран бизнесмен!???
    За протокола да поясня, спах в четири звезден хотел там за 80 евра!
    А като се прибрах и посетих Несебър за същия хотел и удобства ми поискаха 240 лева!!! Ха сега къде е камилата и къде е камиларя!???
  • 17 bubblehead

    1 0 Отговор
    азко , говориш глупости байно. На никакви канарски острови не си ходил и на никакъв Несебър не си ходил поне от 20 години ... И това го знам защо българския туризъм е по евтин от румънския дори ( нищо че тоя застинал е още на времената от 80-те години ), те затова румънците ходат по Златни , а да си чул за българи по Мамалигария на плаж!? А от държави където туризма е приоритет и са напред с него като Испания и Гърция сме два пъти по-евтини ... за другите стоки Евростат казва че България е около два пъти по- евтина като цяло... Колкото и да ви изглежда скъпо в България погледната през дупката на пенсионерските ви портмонета , всъшност е безоразно евтина и то точно по причина че масата мислят като теб байно по сиромашки ... Съжалявам ви българските пенсионери, дори аз, за дето сте изпаднали в тая безна на самосъжаление и горест , но не мисля че може да ви се помогне
  • 18 аз

    0 0 Отговор
    балонче, най-малко си мисля теб да убеждавам, проблема дали ми вярваш или не си е твой. Ако искаш вярвай ако искаш не, все ми е тая.
    Тези които ги съжаляваш се падат по кръвна пряка линия твои родители, а това, че не ги уважаваш, а ги съжаляваш, говори зле ама много зле за теб.