Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 17:12 1 839 0

Испанското предложение за "Оскар"

  • киномания-
  • хавиер бардем-
  • оскар

"Добрият шеф" с Хавиер Бардем

Испанското предложение за "Оскар" - 1

Още едно вълнуващо заглавие става част от програмата на Киномания! ДОБРИЯТ ШЕФ (THE GOOD BOSS) на режисьора Фернандо Леон де Араноа („Да обичаш Пабло”) е с участието на Хавиер Бардем. Филмът беше представен на кинофестивала в Сан Себастиан през септември, а само преди дни стана ясно, че той е испанското предложение за „Оскар”.

В центъра на историята е Бланко (Бардем) – собственик на компания за индустриални везни в малък провинциален град. Той очаква посещение на комисия, която трябва да му даде награда за бизнес постижения. Но се оказва, че работниците заговорничат срещу него. Бланко обаче е твърдо решен да изглади проблемите в компанията си и да възстанови баланса, каквото и да му струва това.

Филмът обхваща много теми като институционалната дискриминация, класовото разделение и вредното влияние на капитализма, в допълнение към сложната мрежа от междуличностни драми, в която Бланко затъва. ДОБРИЯТ ШЕФ е качествена смесица от черен хумор, патос и режеща сатира, а Бардем е блестящ в ролята на добронамерения, но всъщност егоистичен шеф, който постепенно пропада до отчаяние и лудост.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Киномания е част от Календара на културните събития за 2021 г. на Столична община.

Филмовото събитие ще се проведе между 18 ноември и 2 декември и отново ще покаже най-доброто от седмото изкуство за последните две години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА