Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 15:17 2 824 5

Община Поморие получи атрактивен имот

  • правителство-
  • имоти-
  • разпореждане-
  • промяна-
  • статут

Правителството промени статута на редица имоти

Община Поморие получи атрактивен имот - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на част от групова археологическа недвижима културна ценност - публична държавна собственост, на община Приморско за срок от 10 години. Археологическата недвижима културна ценност Скално светилище „Беглик Таш“ попада в поземлен имот с обща площ 56794.00 кв. м. по кадастралната карта и кадастралните регистри на град Приморско, област Бургас. Предоставянето на недвижимата археологическа културна ценност ще подпомогне за популяризирането, социализирането и развитието на археологическия обект. Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Исторически музей Приморско.

С друго решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна собственост, за изграждане на Подобект 4 „Прелез на км 17+008 за изграждане на нов пътен надлез на км 17+008“. Имотите се намират в землищата на селата Рогош, Скутаре и Трилистник, община Марица, област Пловдив. Средствата за обезщетяване на собствениците, респективно правоимащите лица, на засегнатите имоти - частна собственост, са за сметка на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ по сключен договор за безвъзмездна финансова помощ чрез Механизма за свързана Европа по проект „Развитие на железопътен възел Пловдив“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
Поради отпаднала необходимост, от Националната агенция по приходите се отнема правото на управление върху имот в област Русе. Променя се и статутът му - от публична държавна, на частна държавна собственост. Имотът се намира се в град Русе, ул. „Рига“ № 1, и представлява сграда със застроена площ от 213 кв. м, с предоставени права за управление на Министерството на финансите - Териториална дирекция на НАП - Варна. Имотът придобива статут на частна държавна собственост и преминава в управление на областния управител на област Русе.

Правителството промени статута на имот в гр. Пловдив от частна държавна собственост на публична държавна собственост. Имотът представлява самостоятелен обект с площ 482,15 кв. м на втория етаж на административна сграда, намираща се на бул. „Христо Ботев“ № 82, район „Централен“. Предоставен е в управление на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за нуждите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.
Министерският съвет обявява имот - публична държавна собственост за частна държавна собственост и го прехвърля в собственост на община Самоков за изграждане и стопанисване на общински приют за безстопанствени животни. Това ще спомогне за изпълнението на вменените на общината по Закона за защита на животните задължения. Имотът се намира в бившия стопански двор на с. Продановци и представлява земя и едноетажна сграда.

С решение на правителството община Приморско получава управлението върху имот - публична държавна собственост, с площ 13 011 кв. м, за период от 10 години за извършване на брегоукрепване и предотвратяване на свлачищни процеси в северната част на гр. Китен. Предвижда се изграждане на брегозащитни и брегоукрепителни съоръжения в района на града и прилежащата акватория, които ще бъдат публична държавна собственост. Строителните работи, включително и по морското дъно, ще доведат до предотвратяване на абразионните и изветрителните процеси, както и до стабилизирането на брега, осигуряване на неговата цялост и нормално експлоатиране на прилежащата инфраструктура и пристанищни обекти.

Правителството прехвърля безвъзмездно правото на собственост върху имот - частна държавна собственост, на община Рудозем. Поземленият имот с площ 911 кв. м се намира в област Смолян, община Рудозем, с. Чепинци. Необходим е за реализиране на обект „Изграждане на физкултурен салон към СУ „Христо Ботев“, с. Чепинци“, който е от първостепенно значение за общината.

Министерският съвет взе решение да възложи на министъра на регионалното развитие и благоустройството да сключи договор за покупка на имот в полза на държавата за нуждите на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГД „ГРАО“). Имотът се намира се в град София, район „Триадица“, ул. „Алабин И. Вл.“ № 16-20 и представлява част от седеметажна административна сграда, която част включва: първи и втори етаж на сградата, с обща застроена площ от 1428,9 кв. м, както и 1/2 идеални части от сутерена на сградата, от партерния етаж и от седмия етаж. Останалата част от тази сграда е публична държавна собственост в управление на ГД „ГРАО“ и Агенция „Пътна инфраструктура“ и частна собственост на „Националния център за териториално развитие“ ЕАД, с едноличен собственик на капитала МРРБ.
В зданието се намират работните помещения на ГД „ГРАО“. Дирекцията има подразделения във всички областни центрове в т.ч. в гр. София и Софийска област. Към настоящия момент териториалните звена в гр. София са позиционирани в друга сграда - на ул. „Позитано“ № 30, и от гледна точка на оперативност и подобряване на функционалността е добре всички структури на ГД „ГРАО“ в София да се помещават и работят в непосредствена близост на един физически адрес. Част от помещенията могат да бъдат ползвани за поддържането на архив, както за ГД ГРАО, така и за други дирекции в МРРБ, които към настоящия момент са в остра нужда от допълнителни работни пространства или се намират на множество различни адреси на територията на София.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясно

    1 1 Отговор
    На пролет ще почне някой да прави хотел там! Те в града повечето са с гръцка жилка и мошенгията им е в кръвта! Чудя се още как не са вкарали отбора си в А група!
  • 2 Кмет на дружба

    6 1 Отговор
    абе Милено, ще те водя на морето, първо 2 дена на Приморско, после 2 на Поморие, белким разбереш разликата между двете

    Коментиран от #3

  • 3 Стоян Александров

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кмет на дружба":

    Срамота да бъркаш Поморие ( третия по- големина град на морто ) с село ана уж град Приморско. Фати Вие сте жалки.... Поморие е град с вековни традиции. Приморско е едно нищи.

    Коментиран от #4

  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 6 Отговор

    До коментар #3 от "Стоян Александров":

    Не може да става сравнение между руският анклав Поморие и романтичното курортно градче Приморско.

    Коментиран от #5

  • 5 Texas

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    не се карайте за малки подробности,,хората бъркат Австрия с Австралия,,вие за едно поморие въпрос правите.