Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 09:21 2 956 8

Държавите с най-ниски данъци

  • данъци-
  • държави-
  • класацията

Това е Латвия

Държавите с най-ниски данъци - 1

Международният индекс за данъчна конкурентоспособност (ITCI) определя доколко данъчната система на дадена страна се придържа към два важни приоритета – конкурентоспособност и неутралност. За осма поредна година класацията се оглавява от Естония. Втората позиция е за Латвия, а на трето място остава Нова Зеландия. В ТОП 5 влизат още Швейцария и Люксембург. Латвия и Чехия са съответно на шесто и седмо място, а Швеция и Австралия на осмо и девето. В ТОП 10 влиза и Норвегия.

В края на класацията е Италия. Преди нея са Полша, Франция и Португалия.

Индексът, който е създаден от анализатори от центъра Tax Foundation, основан през 1937 г., подчертава проблемите възникнали от прекомерното данъчно облагане на физически и юридически лица през последните години. Той отчита показателите на всяка държава в пет отрасъла: корпоративни данъци, данъците върху доходите на физическо лице, данък върху потреблението, данък върху недвижимите имоти и данък печалба върху доходи придобити зад граница.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Критик

    12 0 Отговор
    В крайна сметка къде е Латвия на второ или на шесто място, вижте какви глупости пишете и децата знаят, че Литва и Латвия с две различни държави

    Коментиран от #5

  • 2 Влост

    10 1 Отговор
    А проучването отчита ли скритите данъци? Например задължителните застраховки, банковите такси, хонорарите на счетоводители и одитори и т.н.? Много има да учите още. Впрочем България е световен шампион по скрити данъци.
  • 3 Грух Джуланов

    6 0 Отговор
    Факти са абсолютни неграмотници, поне четете това,
    което сте написали!
  • 4 Тити Намазов

    7 0 Отговор
    Неграмотници!
  • 5 ФЕН

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Критик":

    Като се има предвид умствения капацитет на "журналистката" какво значение име Литва или Латвия нали са на едно место и се с Л-буква започват.....
  • 6 Влост

    5 0 Отговор
    ... И да си знаете - данък е не само това, което плащаш на държавата, ами всичко, което държавата те задължава да плащаш за да живееш, или извършваш някаква дейност. Например, ако държавата изисква да имаш физически офис за да си регистриран по ДДС, наемът и разходите за този офис са вид данък - "скрит". Така че, като вземете да разправяте колко са ниски данъците в Швейцария, имайте си едно на ум.
  • 7 Хаха

    7 0 Отговор
    Нещо не разбрах, Латвия втора ли е или на шесто място. Драскачи, поне проверявайте какви ги пишете, Богданова и правете разлика между Латвия и Литва примерно
  • 8 русенец

    2 0 Отговор
    Много ме дразнят журналята, които направо пишат откровенни глупости. Аз ако допускам такива нелепи грешки, или подвеждаща информация ще ме уволнят !