Last news in Fakti

21 Декември, 2021 11:07 8 892 1

Нов начин за изчисляване на стойността на имотите променя данъците

  • нидерландия-
  • методология-
  • изчисление-
  • промяна-
  • цена-
  • имоти

Имотите в Нидерландия с нови цени от Нова година

Нов начин за изчисляване на стойността на имотите променя данъците - 1
Снимка: Shutterstock

Властите на Нидерландия променят методологията за изчисляване на официалната стойност на имуществото. Така на практика още от януари 2022 г. милиони домове може да струват повече или по-малко. Основната промяна е, че новите изчисления се базират на размера на пода на имотите, а не на кубични метри. Близо 250 от 352-та района на местно управление в Нидерландия в най-скоро време ще преминат към новата система. Останалите вече са го направили.

„Методологията за изчисляване на стойностите на WOZ не беше достатъчно точна. Тя се използват за изчисляване на местните данъци, в резултат на което някои домакинства може да плащат повече или по-малко“, каза инспектор Иво Лехнер. „В допълнение към действителния размер на имота, местните цени на жилищата и продажната стойност на съпоставими имоти са силно повлияни. Все още не е ясно какви ще бъдат последствията от този преход. Опитът в други региони, които вече са преминали към новата система, все още не е толкова обширен и показателен “, добавя Лехнер.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    2 0 Отговор
    И тамъ цинити съ високи зъ дъ ни идватъ многу селани диви