Last news in Fakti

5 Януари, 2022 13:18 2 238 10

Безос даде 100 милиона долара за имение на Хаваите и апартамент в Манхатън

  • джеф безос-
  • имоти-
  • апартамент-
  • манхатън-
  • имение-
  • хаваи

С тези придобивки портфейлът с имоти на основателя на Blue Origin е нараснал до близо 600 млн. долара

Безос даде 100 милиона долара за имение на Хаваите и апартамент в Манхатън - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Портфейлът с недвижими имоти на основателя на Amazon Джеф Безос е достигнал нови космически висини през 2021 г., като е набъбнал с над 100 милиона долара благодарение на две големи покупки в Хавай и Манхатън, investor.bg, позовавайки се на британския таблоид Daily Mail.

С тези придобивки портфейлът с имоти на основателя на Blue Origin е нараснал до близо 600 млн. долара в годината, в която кралят на електронната търговия се раздели с титлата си на най-богат човек в света за сметка на конкурента си Илон Мъск, както и с титлата главен изпълнителен директор на компания за един трилион долара.

Безос, който има нетно богатство от 195 млрд. долара, от които 5 млрд. долара са заработени само през миналата година, притежава 14 луксозни имота, придобити от 1998 г. насам, като цената им варира от 5 млн. долара до 165 млн. долара, а локациите им включват Ню Йорк, Калифорния, Тексас, родния му щат Вашингтон и град Вашингтон.

Последният закупен имот от Безос е частно имение на Хаваите, което се простира на площ от 56 декара. Комплексът с три сгради се намира в живописния залив Ла Перуз на хавайския остров Мауй и е струвал на бившия ръководител на Amazon 78 млн. долара.

Другата покупка на Безос през 2021 г. е послужила като допълнение на закупени апартаменти в предишните години на Пето авеню в Ню Йорк. През последните три години милиардерът купи пет имота в една и съща сграда, създавайки фактически огромно жилище.

След последната придобивка на апартамент за 23 млн. долара в историческа сграда в квартал Флатирон, където вече има четири други жилища на обща стойност 96 млн. долара, притежаваните от Безос жилищни площи в сградата вече надхвърлят 1800 кв. м.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошето

    5 3 Отговор
    Имал - дал...
  • 2 ГруЮ

    9 4 Отговор
    Естествено ще си купи имоти я, да не е луд да вложи в подобрени условия на работа на служителите си например. Тези пари с пот на челото и мазоли по ръцете ги е изкарал все пак.
  • 3 HitDobavki.net

    7 1 Отговор
    Дали са съседи с мис Бикини и Бокича?!?
  • 4 Гост

    2 0 Отговор
    Интересното в случая е, че в рамките на един месец това е втори от световните топ милярдери ( първият бе Марк Зъкърбърг), който си закупува имение на Хаваите, и за който се знае!!! Москва не вярвала на сълзи, а аз не вярвам в случайността! Нека някой от четящите вестник Строго Секретно да драсне два реда, какво да очакваме!!!
  • 5 Митко

    1 3 Отговор
    Няма що, голяма новина. Все едно аз да си купя за 1лв имот някъде.
    Какво са 100 милиона от 175 милиарда?
  • 6 гост

    3 3 Отговор
    ... а бившата му жена раздаде толкова пари за деца, училища и социално подпомагане. Мъск, директния конкурент на Безос, миналата година даде толкова за болницата за деца, да ги лекуват от левкемия и др. опасни болести. Различни хора, различни ценности....
  • 7 Турестически имоти ?

    1 2 Отговор
    Не ги разбита нещата, щом не е изкупил панелките в Младост. Нашите брокери казаха поне 20% ръст през 2023 и още 20-30% ръст през 2024 при влизането в Еврозоната. .
  • 8 мечо

    2 1 Отговор
    чувекъ имъ пари и копевъ а вии саму ривети чи ви скъпу
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.