Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 09:21 2 430 13

Продажбата на тези абстрактни имоти набира скорост

  • метавселена-
  • виртуални имоти-
  • сделки

Продадени са виртуални имоти в метавселената на стойност 500 млн. USD

Продажбата на тези абстрактни имоти набира скорост - 1
Снимка: Shutterstock

Общата сума, на която са продадени виртуални имоти в четирите най-големи метавселени, превиши през 2021 г. 500 млн. USD. На годишна база прогнозата на анализаторската компания MetaMetric Solutions е пазарът да расте с 31%. През текущата година се очаква общият обем на реализирани сделки да достигне 1 млрд. USD.

През 2021-ва на четирите най-големи метавселени – Somnium, Cryptovoxels, Decentraland и Sandbox, са реализирани сделки на обща сума 501 млн. USD. Пикът в продажбите е бил през ноември, когато Facebook обяви, че се преименува на Meta Platforms и се концентрира върху развитието на собствена метавселена.

Така например, компанията Republic Realm купи земя в метавселената Sandbox за 3.4 млн. USD. Част от земята е използвана за изграждането на 100 виртуални острова с вили върху тях. 90 от тях са продадени в първия ден на търговия за 15 000 USD всеки, а към момента се препродават за по 100 000 USD всеки.

През януари на текущата година пазарът на виртуални недвижими имоти възлиза на 85 млн. USD. При такива темпове на развитие общите продажби за тази година могат да достигнат 1 млрд. USD, прогнозират експерти. На хоризонта в близките 6 години пазарът на виртуални недвижими имоти в метавселената ще нараства с 31% на годишна база.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    12 1 Отговор
    Здраво са се набутали еснафите им с еснафи! Това да не ви са земите на индианците, че да ги заграбите!
  • 2 долу сащ

    8 2 Отговор
    на цру и фед им признавам едно, безкрайно изобретателни са в спасяването на долара. войните приключиха, но пък вкараха крипто валутите. явно и те се задръстиха с напечатани долари и схемата понци лъсна. сега са на ход парцели във виртуален свят обаче плащането им е с реални пари. забележете все схеми извън всякакви регулации. целта е да поддържат нуждата от долара. скоро оборота на долара в схеми понци ще е по голям от реалните стоки. само отлагат неизбежното като вдигат залога до небесата на масата за покер.
  • 3 Българина

    9 1 Отговор
    направо да пращат бойците на Марвъл начело с К Америка да превземат новите земи, какво ще плащат виртуален парцел с истински пари! краварските простотии са безкрайни
  • 4 нещстници

    6 1 Отговор
    когато дойдат ката клизмите няма да са виртуални а реални а нални....
  • 5 глобалистко безумие

    7 1 Отговор
    явно някой си мисли, че Матрицата е по действителен случай....
  • 6 Гост

    7 0 Отговор
    Само янките могат да ви продадат мечти.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БгТопИдиот

    5 0 Отговор
    Абстрактни напечатани евро или краво лев срещу абстрактни имоти (нищо срещу нищо).
  • 9 Ръст на лихвите .....

    2 0 Отговор
    Ръст на лихвите ..... Ръст на лихвите ..... Ръст на лихвите ..... Ръст на лихвите ..... Ръст на лихвите ..... Ръст на лихвите ..... Ръст на лихвите ..... Ръст на лихвите .....
  • 10 ХаХа

    4 0 Отговор
    А дават ли акт.16 за имотите ?

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "ХаХа":

    Не, те и в София не дават акт 16.
  • 12 Това не е зле

    4 0 Отговор
    щото ако си купим виртуално лозе нема да го копам.
  • 13 Русенец

    0 0 Отговор
    Прилича ми на схема за разплащане по незаконни сделки. Г-н Х извършил "услуга" на Г-н У, и за да му се отблагодари, Г-н У купува виртуален имот за милион долара от Г-н Х.