Last news in Fakti

30 Март, 2022 17:15 3 182 2

Град, който привлича инвеститори като магнит

  • дубай-
  • чужденци-
  • инвеститори-
  • вложения-
  • оае

Ръст от 66% на чуждестранните купувачи на имоти в Дубай

Град, който привлича инвеститори като магнит - 1
Снимка: Shutterstock

През 2021 г. пазарът на недвижими имоти в Дубай привлече общо 52 415 инвеститори. Те реализираха 72 207 транзакции на обща стойност 40.3 млрд. USD. Стойността на инвестициите се увеличи със 100% за една година, а броят на предприемачите нарасна с 65.6%. От общия брой инвеститори през 2021 г. 38 138 (над 50%) са чужденци, които са финализирали 51 544 сделки на стойност 26.9 млрд. USD.

Очаква се този възходящ тренд да продължи и през текущата година, дори след приключването на Expo 2020 на 31 март. Емирството е домакин на International Property Show (IPS) 2022, друго събитие, което ще помогне за привличането на чуждестранни инвестиции. От 24 март в изложението участват инвеститори от Испания, Сърбия и Черна гора, Австрия, САЩ, Еквадор, Канада и Мексико.

„Отличната инфраструктура на Дубай, дългосрочните визи за чуждестранни инвеститори и съоръженията от световна класа са сред основните причини за привличане на чуждестранни инвеститори“, коментира Ата Шобейри, главен изпълнителен директор на Zoom Property.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sieg

    3 1 Отговор
    Е там вече ресурсите им са на изчерпване 😃. Да , туризъм ще имат , но апартаментите в най високата им сграда се продаваха на загуба. (Според интернет)

    Коментиран от #2

  • 2 Информиран

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Sieg":

    Петролът им е 2.5% от БВП. И да им свърши, горе-долу положението е все едно в България да свършат картофите. Изобщо не ги мисли.

    Емирът им е човек с визия, това е единственото място в света (освен Сингапур) с толкова силен бизнес-ориентиран подход. Мисли се и за гражданите - решиха преди 2 години че паспортът им трябва да е по-силен, и за една година - 19 места нагоре в международните класации.

    А където им липсва мозък, имат доблестта да си го признаят и да си внесат.