Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Април, 2022 09:21 9 109 11

Под западните санкции попаднаха 10 ултра луксозни имота на олигарси

  • швейцария-
  • олигарски-
  • санкции-
  • имоти

Те се намират в 4 кантона, включително Женева и Берн

Под западните санкции попаднаха 10 ултра луксозни имота на олигарси - 1
Снимка: Shutterstock

Швейцария, която се присъедини към санкциите на ЕС срещу Русия, замрази 10 луксозни имота, собственост на руски граждани. Информацията, публикувана от швейцарската агенция Keystone-ATS и вестник Neue Zurcher Zeitung, беше потвърдена от официалния представител на Държавния секретариат по икономика (SECO) на Конфедерация Швейцария Фабиан Майенфиш.

Според Keystone-ATS и Neue Zurcher Zeitung, швейцарските власти са информирали федералното правителство в Берн, че 10 къщи и апартаменти, собственост на руснаци, са били блокирани, за да се съобразят с швейцарските санкции срещу Русия. Това означава, че собствениците на тези имоти няма да могат да ги продават или дават под наем, докато са в сила санкциите.

Още новини от Украйна

Официалният представител на SECO потвърди тази информация. „Да, така е“, каза Фабиан Майенфиш. Той не предостави никакви други подробности.

Според Neue Zurcher Zeitung 10-те имота, собственост на руски граждани, се намират в четири кантона на Швейцария, включително Женева и Берн.

По-рано SECO съобщи, че в Швейцария като част от санкциите са блокирани руски активи на стойност 5,75 милиарда франка (над 6,2 млрд. USD по текущия обменен курс).

Швейцария, въпреки неутралния си статут, подкрепи санкциите на ЕС срещу Москва, обявени във връзка със специалната военна операция на Руската федерация в Украйна. На 7 март руското правителство одобри списък с чужди държави и територии, извършващи неприятелски действия срещу Русия, нейните компании и граждани. Конфедерация Швейцария е включена в този списък.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илиев

    6 6 Отговор
    Я пак проверете. Това не са ли имоти на редови рашистки пенсионери?
  • 2 Еми да

    7 0 Отговор
    ГЛОБИ, САНКЦИИ...........!!!
  • 3 Българка

    11 8 Отговор
    Пропагандата на Путин за лошия, див , загниващ Запад, че САЩ, Европа се разпадат и путинистите ще се борят срещу тях, показва нагледно за циничността и наглостта им. Олигарсите путинисти са си влагали парите точно в лошия Запад. Деца на наложниците, самите наложници още живеят в имения в Европа и САЩ, а не в "демократична" Русия.
    Питам след като в Русия и Крим се национализират имоти и фирми на противници на путиновата война, защо това не се прави и в Европа и САЩ? Защо само се замразяват активите на путиновите олигарси?
  • 4 Перо

    11 1 Отговор
    Вижте първо етническия произход и друго гражданство на санкционираните олигарси, което не предполага за пострадали руснаци!
  • 5 Дидо

    18 1 Отговор
    А санкциите за нашите престъпници-олигарси? Кога?
  • 6 Deutsche Welle

    16 4 Отговор
    Това е началото на края за Швейцария като финансов колос и гаранция за банкова тайна.
    Митът се руши отвътре...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 КМЕТА НА БУЧА

    14 2 Отговор
    НА 30 МАРТ РУСКИТЕ ЧАСТИ СЕ ОТЕГЛЯТ НА 31 МАРТ КМЕТА НА ПРЕДГРАДИЕТО ПУСКА ОБШИРНО ВИДЕО С ПУСТИТЕ УЛИЦИ НА 4 АПРИЛ УКРАИНСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ПОКАЗВА СЪЩИТЕ УЛИЦИ С ПОДХВЪРЛЕНИ ТРУПОВЕ
  • 9 Стефан Фарашев

    16 1 Отговор
    А защо нямаше санкционирани американски олигарси при воините на Америка. Или за едните може за другите не.Тогава никой неказваше нищо нито протестираше.
  • 10 МАНЧО КАНАРЪ ПЛОВДИВЪ

    4 3 Отговор
    МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА В РУСИЯ Е 350Л. А ХОРАТА НА ПУТКИЙН ПЕРУВАТ ПО ЗАПАДА С ПАРИТЕ НА НАРОДА! САМО ТЪПИТЕ КОМУНИСТИ ЛИ НЕ ГО РАЗБРАХА?
  • 11 Lota

    3 0 Отговор
    Много неинформираност лъха от коментарите.