Last news in Fakti

3 Май, 2022 17:51 2 882 3

Съседите привличат все повече чужденци

  • гърция-
  • имоти-
  • инвестиции

Най-активни на гръцкия имотен пазар са европейците

Съседите привличат все повече чужденци - 1
Снимка: Shutterstock

Европейските купувачи предпочитат Гърция пред други средиземноморски страни като Италия и Испания, когато избират ваканционно настаняване. "Търсенето на чуждестранни купувачи на ваканционни жилища в Гърция изглежда стабилно. Интересът на инвеститори от страни като Холандия, Германия и Белгия остава висок, особено в Крит и Йонийските острови. Очакваме цените да се повишат с около 10% през 2022 г., въпреки несигурността“, казва Георгиос Гаврилидис главен изпълнителен директор и основател на Elxis – At Home в Гърция, Георгиос Гаврилидис.

Според специалиста купувачите гледат на имоти в Гърция като на сигурно място за вложение на своите спестявания с подобряване на перспективите. „Ключовите инфраструктурни проекти подобряват достъпността на пазар, където цените се повишават, но остават по-ниски, отколкото навсякъде другаде в Йервопе. В резултат на това инвеститорите изразиха доверие в гръцките недвижими имоти, които сега се конкурират със страни като Испания и Италия“, допълва Гаврилидис.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    7 3 Отговор
    Никой не иска в задунайската губерния. Само 700 000 руснаци.
  • 2 Митраджия

    6 8 Отговор
    Ами как да дойдат в България.ти скоро тука ще ни нападат Орки.след Молдова сме ние .
  • 3 ДОКО

    3 3 Отговор
    МНОГО ДОБРЕ..БЪЛГАРИТЕ КАТО НАЙ УМНИ И ЕСТЕСТВЕНО НАЙ КОМПЕТЕНТНИ ИЗГУБИХА РУСКИЯТ ТУРИСТ..Е КАЗАХА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО ТОВА НЕ Е ЧАК ТОЛКОВЕ ГОЛЕМА ТРАГЕДИЯ...МАКЕДОНЦИТЕ НАПАДАТ..ХА ХА