Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Май, 2022 19:43 20 588 12

Украинци и руснаци доведоха до бум в цените на имотите тук

  • черна гора-
  • жилища-
  • цени-
  • чужденци-
  • сделки

Над 10% поскъпване на имотите в Черна гора

Украинци и руснаци доведоха до бум в цените на имотите тук - 1
Снимка: Shutterstock

Вълната от покачване на цените връхлетя черногорския пазар на недвижими имоти в началото на текущата година. Жилищата са поскъпнали с 10% от началото на годината, така че в Будва е трудно да се намери апартамент на цени под 2000 EUR/кв.м, докато в Подгорица тази стойността надхвърля 1300 EUR/кв.м, пише Investitor.

Основната причина да се наблюдава подобна картина на пазара е силното търсене. В условия на инфлация тези, които имат пари, инвестират в жилища. Има и повече купувачи от Украйна и Русия. С началото на специална военна операция в Украйна все повече руснаци и украинци се интересуват от жилища в Черна гора. Руснаците предимно купуват, а украинците наемат.

Още новини от Украйна

„Най-вече това са хора, които работят онлайн, от ИТ сектора, много служители от някои компании се преместиха в Черна гора след началото на конфликта в Украйна, така че регистрираме тенденция на нарастващо търсене от тези два пазара“, казва Стефан Мишкович, ръководител на агенция за недвижими имоти.

„Затова сега е трудно да се намерят апартаменти в нова сграда за по-малко от 1300 EUR/кв.м, а за някои проекти, които тепърва започват или се строят, началните цени варират от 1250 до 1350 EUR/кв.м“, каза Мишкович пред RTCG.

„Клиентите от Украйна обикновено наемат апартаменти за месец, два или три, защото чакат да се разреши ситуацията в Украйна, за да се върнат в родината си“, каза друг експерт Мирослав Досляк.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    19 5 Отговор
    В цял свят цените се покачват. Нищо особено.
  • 2 Бах ZZZZZZ

    28 5 Отговор
    Тук , тези два народа се държат като братя . Повярвайте . Бившата ми жена е Рускиня от Украйна . Всичко при тях е далавера.

    Коментиран от #5

  • 3 Хахаха

    23 25 Отговор
    ЕС забранява на руснаци да притежават имоти в ЕС !!!!
    Марш в Мордор душегубци-убийци
  • 4 ха ха

    11 1 Отговор
    Дори черна гора не е балканската клоака Бан-тустан.
  • 5 Рода

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бах ZZZZZZ":

    Братя са, кръвни, но се карат за имоти, както често се случва. Както често се случва, има и клеветник, който не желае доброто на нито една от двете страни, а иска да заграби братского имущество. Дано да се вразумят по-скоро и да се обединят срещу клеветника.
  • 6 Анте Павелич

    15 11 Отговор
    Преди 6-7 години в Черна Гора се вляха много мръсни руски пари по кипърски модел, като идеята на ватниците беше да ползват дълбоките адриатически пристанища за бъдеща военоморска база. Да, ама не! Мило Джуканович вкара Монте негро в НАТО и руснаците останаха с пръст в уста. Даже направиха опит за военен преврат, както и в Скопие(София бе използвана за логистичен център на ГРУ). Така че вече руснаци не купуват имоти там. А и с новите санкции и обедняването ще могат да купуват само на байкалското езеро, ако китайците не са го изкупили!
  • 7 уаси Тито

    13 5 Отговор
    руски катили не искаме,имаме си предостатъчно
  • 8 В.В.П.

    9 0 Отговор
    Руски и украинци ,искат да са на море .Може да е гнусно и лаинано,обаче да са на морето .На поле не искат и да чуят..за гори също .
  • 9 Бунтата

    8 4 Отговор
    Аман от тези украинци!!!
    Кога ще спрете само за тях да дрънка те!!!!
    Не знам Путин кво ги бави още,Ами не им покаже действие
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Анонимен

    5 1 Отговор
    Нали живеят зле руснаците и украинците. Май ще се окаже, че България от 70 г и много повече живее зле. Виж им облеклата на украинките. Заможни са. Нали ги виждам в моят роден край. По цял ден обикалят и си живеят групи групи украинци. Същото е било 1923,тракийците идвайки от Гърция. Повечето са били заможни и са построили социализъма ви.
  • 12 КОЛКО КРАСИВО , САМО ДЕТО Е ГАДНО !

    1 0 Отговор
    БЕТЕР СЪНИ БИЙЧ ! БЕТОН , БЕТОН , БЕТОН , ................... ДА СЕ БУТА И ИЗЧИСТИ !