Last news in Fakti

4 Юни, 2013 10:13 1 909 0

С 30% по-малко сделки в Белград

  • белград-
  • сърбия-
  • жилища

От януари до април 2013 г. едва 4000 жилища и 209 къщи са били продадени в Белград. Ценовите отстъпки са големи, но въпреки това много собственици не успяват да продадат имотите си.

По време на възхода на пазара квадратният метър жилищна площ в сръбската столица се търгуваше за около 2300 EUR. Постепенно цените спаднаха до 1800 EUR/кв.м. Въпреки това имотите в Белград остават най-скъпи, припомнят брокери.

Докато сделките намаляват, процентът на необслужваните кредити нараства. От банките казват, че заемите не могат да поевтинеят. Към момента лихвите по ипотеките са около 5% и са съпоставими с европейските.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА