Last news in Fakti

10 Юни, 2022 16:37 3 069 7

Имотите поскъпнаха с над 15%

  • израел-
  • цени-
  • жилища-
  • поскъпване

Най-силен годишен ръст от 2010 година в Израел

Имотите поскъпнаха с над 15% - 1

През март 2022 г. цените на жилищата в Израел са се повишили с 16,3% на годишна база, сочат данните на Според Централното статистическо бюро на страната. Това е най-значителното увеличение от 2010 г. От февруари до март цените нарастват с 1,9%.

Северен и централен Израел отбелязаха най-висок месечен ръст през март 2022 г., съответно от 2,9% и 2,4%. В Хайфа ръстът е 1,8%, в Тел Авив - 1,5%, в Йерусалим - 1,3%, а в Южен Израел - 1,2%.

Цените в централен Израел са нараснали с 18,5% спрямо миналата година; в Йерусалим с 16,7%; в Тел Авив с 16%; в Хайфа с 14,9%; в северната част на Израел с 13,8% и в южната част на Израел с 12,3%.

Финансовият министър Авигдор Либерман каза през декември 2021 г., че цените на жилищата ще „паднат“ до края на 2022 г. и че вярва, че израелците дори могат да се сблъскат с падащи цени през следващите години.

Икономисти и експерти казват, че новите планове на правителството са "капка в морето" и не се занимават с основни проблеми като бърз растеж на населението, контролирано от държавата предлагане, липса на инфраструктура и нарастващо неравенство.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истинатаа!

    21 1 Отговор
    Миленче, ни ли та е срам бе? Ни ли та е срам да подвеждаш хората, да насаждаш у тях желанието да купят! В България балонът в имотният пазар вече се пропуква! Хората за хляб нямат, ще се втурнат на пишман инвеститорите в кутийките на по 1000/е на зелено! За Бога братя, не купувайте! До два-три месеца ще се вдигнат лихвените проценти и много ще пропищят!!! Не се подвеждайте по каквото чувате от гладни брокери, алчни инвеститори и платени статии! Издръжте още малко, той Господ всеки на мястото си ще го сложи!
  • 2 Истинатаа!

    17 1 Отговор
    https://fakti.bg/imoti/682966-s-kolko-shte-poevtineat-imotite-u-nas
    Само още малко задръжте! Ето какво ще се случи, мислете с главите си, не бъдете мисирки, подвеждани от алчни инвеститори и пишман брокери, гладни за процент! Много скоро ще им се наложи да хващат лопатата!
  • 3 Гост

    4 12 Отговор
    От 2010г. балоня се пука ве.С тая бясна инфлация и печатане на пари,вместо имот догодина ще си купите колело ха ха ха

    Коментиран от #4

  • 4 Истинатаа!

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Гладен брокер, леко, че лигата ти потече! Край с лесните парички, край с процентите! Ще видиш ти, скоро кирката и мотиката те чакат, ще се наложи да работиш истинска работа! Хич недей плаши хората, каквото е било, пак ще бъде. Историята се повтаря за ненаправилите си изводите! Ама тоя път ще е по-лошо от 2008-а, само стой и гледай! Още нещо, вече пари не се печата, тей че затягай коланите! Хахаха "Инвестирал" бил в имот. Като почука ЧСИ-то на вратата се сети, че се инвестира в себе си, не в тухли!
    Спекулант! Не плаши хората! Стискайте още малко братя, скоро, скоро!
  • 5 Беее

    6 1 Отговор
    Купих къща в Белгия директно от нотер защо в България няма продажба от нотер а само брокери
  • 6 Гост

    1 5 Отговор
    До 4 - ей Мики Маус,не съм брокер а се занимавам с финавси,прочети малко за бизнес и финанси примап такъв
  • 7 7842

    6 1 Отговор
    Колкото и да помпате със статии, пазара пада. В САЩ лихвата по 30г фиксирани ипотеки достигна 5,85% най високата от 14г насам. Юли започва вдигането на лихвите и в Европа, за септември се обсъждат 0,5%, за декември също. А в Бг лихвите са плаващи, ще е голям екшън до края на годината. Цените на суровините вече падат !!