Last news in Fakti

11 Юни, 2022 09:53 5 701 7

Чужденците се върнаха на ключов имотен пазар

  • доминиканска република-
  • инвестиции-
  • чужденци

Много чужденци отиват на сърф в Доминиканската република и после си купуват имоти

Чужденците се върнаха на ключов имотен пазар - 1

Когато Доминиканската република отвори отново границите си и спря повечето от ограничителните мерки, свързани с пандемията, което накара чуждестранните купувачи и международните инвеститори бързо да се върнат в страната. Продажбите на местните жители също скочиха през последните месеци.

„Инвеститорите и хората, които можеха да си позволят курортно настаняване, пазаруваха като луди тук“, каза Мелкис Сегура от компанията за недвижими имоти в Санто Доминго ApartamentosRD. Това изявление беше повторено и от Серхио Лах, главен изпълнителен директор на Sotheby's International Realty в Доминиканската република, който твърди, че пазарът на жилища се ускорява поради натрупаното търсене и чуждестранните купувачи наводняват страната.

„Туристите идват на сърф и уиндсърф и много от тях в крайна сметка купуват къщи тук“, казва Джозефина Ковентс от агенцията Josefina Covents y Asoc в Кабарете.

Аллах се съгласява с това: „Хората, които купуват в Доминиканската република, са били тук поне 10 пъти. Те са сигурни в това, което искат."

В допълнение към репутацията му на данъчен рай, дългите бели пясъчни плажове и приятните температури, са нещата, които привличат чуждестранни купувачи на жилища тук. Също така цените на имотите са също изгодни в сравнение с останалата част от Карибите. Новопостроен апартамент с една спалня в близост до плажа може да се купи само за 150 000 USDили по-малко.

Доминиканската република предлага добра възвръщаемост от наем, като някои райони имат нетна такава от наем до 10% годишно, сочат данните на някои местни експерти по недвижими имоти.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бош....Йеронимус Бош....

    6 2 Отговор
    А в Барселона ? За един приятел питам.
  • 2 Жоро

    2 3 Отговор
    Смешко,с фенерче ще го търсиш Баце.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 МирО

    9 1 Отговор
    Абе стига сте писали статии, с които безсмислено рекламирате
    растящи пазари и цени. Когато действителността е друга - просто я отразете,
    ако сте журналисти (а не платени писачи).
    Пишете, за застоя или срива в цените в много държави (пример Китай и др.).
    Информирайте и подгответе хората за стагфлацията, в която сме влезли, как тя
    ще се отрази на имотите, какъв ще е сривът в цените на имотите и т.н.
  • 4 халогения

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Не с фенер , а с прожектор го търсим , ама къде ли се е скрил ? Може би до чекмеджетата с кюлчета и эвро и до гъ.за на поредната маекенка , която изчуква !
  • 5 мушама и шланг

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    А Борислава Йовчева Мис Бикини дали се брои чужденка в Барселона ?
  • 6 Жоро

    2 5 Отговор
    Всеки си има личен живот и може да прави каквото иска.Сега по добре ли живеете панелни мишки?Това което построи Бойко не може да го боядисате.Тия за 4месеца фалираха държавата - 9 милярда дълг.Жалки клоуни,чалгари и неудачници
  • 7 9347

    6 1 Отговор
    Сладури, гледахте ли пресконференцията на ЕЦБ и изявлението на Лагард оня ден. Казаха, че ще порят имотния пазар. 0.25% ръст на ОЛП юли, 0,5% септември и вероятно още толкова декември. Пригответе се за лихви по ипотеките от търговските банки над 4-5% до края на годината .... Купувайте възелинче