Last news in Fakti

15 Юни, 2022 14:51 11 970

Central Park - новата емблема на София

  • комплекс-
  • софия-
  • жилища

Строителството на един от най-мащабните комплекси ново строителство в София ще стартира до месец

Central Park - новата емблема на София - 1

Комплекс Central Park, който се предлага ексклузивно от лидера в продажбите на имоти ново строителство BULGARIAN PROPERTIES, има потенциала да се превърне в емблема на столицата, внасяйки нов стандарт на качество на живот. Мащабният затворен комплекс, пренасящ обитателите си в атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк, се намира в широкия център на София в кв. Банишора. Той ще бъде изграден върху терен от близо 50 дка, разположен до магазин Kaufland на ул. Скопие.

Central Park ще бъде в съседство с един от популярните комплекси в района (Park View Residence), който вече е напълно завършен и разпродаден.

Central Park се състои от седем сгради, всяка с височина 50 м., с разгъната застроена площ от 90 000 кв. М. при ниска плътност на застрояване от малко над 10 000 кв. м. От жилищата ще се разкриват страхотни гледки към Витоша и града.

В сърцето на комплекса на площ от около 12 000 кв. м. ще се простира богато озеленен парк, който ще осигури възможности за пълноценен отдих, спорт, развлечения и безопасни забавления за най-малките.

Обитателите на Central Park ще могат да се възползват от:
• широки алеи за разходка и джогинг;
• безопасни и интересни площадки за игра за различни възрастови групи;
• съвременно оборудван спортен кът с различни транировъчни уреди за стрийт фитнес;
• тихи и спокойни кътове за отдих и отмора;
• богата растителност, композирана в унисон с плановото решение – пейзажно и със свежи тонове, осигурявайки допълнителен шумов комфорт на вътрешните пространства

В рамките на комплекса няма да има автомобилен трафик. Предвидена е голяма площ за подземно паркиране (над 1 000 места), както и над 300 велопаркоместа. Подходът към подземния паркинг ще бъде с 2 ленти за влизане и 3 ленти за излизане, като ул. Скопие ще бъде отворена за ляв завой както към, така и от комплекса.

Проектантите създават Central Park по северноамерикански и западноевропейски модел, като голямото разстояние между сградите, ориентацията им спрямо световните посоки, извършеният анализ на ослънчаването и вложените съвременни строителни продукти ще допринасят не само за постигнатия висок клас на енергийна ефективност, но и за оптималното пространствено възприемане на създадената градска среда.

Комплексът ще разполага с 872 жилища - разнообразни като тип и големина и 30 търговски обекта, които ще предоставят ежедневни удобства за живущите.

Предлагат се за продажба двустайни (от €71 517), тристайни (от €119 505) и четиристайни апартаменти (от €224 827) с отлични разпределения.

Купувачите не заплащат комисионно възнаграждение.

Комплексът се предлага от Bulgarian properties – ексклузивен партньор в маркетинга и продажбите.



Свързани новини