Last news in Fakti

1 Юли, 2022 11:11 12 157 2

Инвеститорите се насочиха към друг сегмент, различен от жилищата

  • португалия-
  • златна виза-
  • интерес-
  • инвеститори

Чужденците търсят вече търговски имоти в Португалия

Инвеститорите се насочиха към друг сегмент, различен от жилищата - 1
Снимка: Shutterstock

Много инвеститори с португалски "златни визи" се интересуват от търговски имоти, чиято покупка помага да се заобиколят новите правила на програмата „златна виза“, сочат данните на португалската граничната служба (SEF). Към момента те проявяват най-голям интерес към офиси и складове.

В началото на текущата година правилата за издаване на „златни визи“ за Португалия се промениха. Сега можете да получите разрешение за пребиваване само, когато инвестирате в жилищни имоти във вътрешността на страната или на островите. За търговските имоти обаче правилата остават същите: можете да го купите във всяка част на страната.

През първите четири месеца на годината покупките на недвижими имоти в Португалия с цел издаване на „златни визи“ намаляват: издадени са 287 разрешения за пребиваване, което е по-малко от 295 издадени през същия период на миналата година. Все пак трябва да се отбележи, че са издадени общо 382 златни визи, което е със 17% повече от миналата година. Това се дължи на инвестиции в търговски недвижими имоти, които помогнаха за компенсиране на спада в жилищния сектор.

Забележителен е и фактът, че броят на „златните визи“, издадени за покупки на имоти на стойност 500 000 EUR или повече, сега е намалял до 131 между януари и април тази година и 215 за същия период през 2021 г. Междувременно покупките на имоти на стойност 350 000 EUR или повече се удвоиха за една година (в същия период от време), от 28 на 56.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МирО

    11 2 Отговор
    Не знам за големите инвеститори, но мисля, че вече сме в "плато"
    на цените. Еуфорията на нашите "ивеститори" май преимина.
    Да видим кога и с колко ще паднат цените (да се надяваме да
    не гръмне балона като 2008).
    Който купил на високите цени - "животът е радост и тъга"
  • 2 Гост

    3 10 Отговор
    Ти си жалък гладиатор,хората забравиха кога си изплатиха жилищата,докато такива като тебе се чакът да се пукне балона.И на половина да паднът жилищата,ти като си неудачник и бачкаш за жълти пари,все ще ти е скъпо ха ха ха